Isidora Kovačević Foto: Newsmax Adria

Isidora Kovačević, vlasnica i glavna urednica nedavno ugašenih "Podrinskih", izjavila je da je Šabac postao najnebezbedniji grad u Srbiji, ne samo zato što određena grupa tuče i maltretira ljude, već zato što im to institucije dozvoljavaju.

Kovačević je kazala da građane nema ko da zaštiti.

„U prilog tome govori sve ono što se prethodnih meseci dešavalo u Šapcu, nakon što ljudi koji su čekićem i motkama tukli sugrađane nisu procesuirani. Oni su u narednom periodu činili nova krivična dela. Nakon situacije na mostu, desio se miting vlasti protiv opozicije, na kojoj su telesne povrede nanete trojici mladića. Onda su se pojavile poternice, što je ugrozilo bezbednost još troje ljudi“, rekla je ona za Novi magazin.

Navela je da će zapadna Srbija ostati bez prava da čuje istinu, s obzirom na trend finansijskog uništavanja „neposlušnih“ medija koje dovodi do njihovog gašenja.

Upitana zašto je posle 15 godina ugašen nedeljnik „Podrinske“, Kovačević je kazala da je uzrok „neposlušnost“ redakcije i „naša borba da učinimo svoju sredinu boljom“.

„Srpska napredna stranka je bila uporna u nameri da vređa i targetira naše novinare, ali uporna i u izgovaranju da nećemo imati šanse da dobijemo sredstva na konkursu kada oni dođu na vlast. Štampali su pamflete, nelegalne novine u kojima su se nalazile fotografije tadašnjeg tima ‘Podrinskih’ i tekstovi u kojima su oni predstavljeni u negativnom kontekstu, pa sad i poternice na kojima se tražila moja glava ‘za miran san Šapčana’. Sad iz ove perspektive mogu slobodno kažem da ispunjavaju obećanja, ali samo ona koja nanose nekom štetu“, istakla je Kovačević.

Bonus video – Isidora Kovačević, glavna urednica Podrinskih novina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar