Foto:Screenshot Nova S

Dramaturg Siniša Kovačević, povodom odluke Vojske Srbije da odbije molbu Grada Šapca da im pomogne sa opremom i krevetima, da se formira mobilna bolnica u ovom gradu, u kojoj bi bili smešteni oboleli od koronavirusa, oštro je odgovorio srpskim generalima porukom na društvenoj mreži Tviter.

„Znate li nesreće generalske, znaš li karikaturo od ministra da u Prvom i Drugom ratu nijedna šabačka i mačvanska kuća nije bila bez crnog barjaka i dobrovoljca. Potomcima tih ljudi vi ne dajete krevete. Kuge ljudske…“, napisao je Siniša Kovačević na Tviteru, što je izazvalo ogromnu pažnju.

Foto: Printscreen/Twitter

Podsetimo, Grad Šabac zatražio je od Vojske Srbije 26. marta da im se ustupi na privremeno korišćenje 300 kreveta za potrebe privremenog smeštaja obolelih od koronavirusa. Međutim, iz Generalštaba Vojske Srbije im je pet dana kasnije stigao odgovor da su već dali na korišćenje navedena pokretna sredstva, radi opremanja privremenih centara za smeštaj osoba sa simptomima korone, te da zbog “nedostatka kapaciteta nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na tu molbu” zbog ograničenih kapaciteta.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je Grad uspeo sam da reši problem, te da mu nije jasno zašto ministar odbrane širi mržnju u ovako teškim vremenima.

“Ormariće smo doneli sa bazena, lokalni sportisti sve postavili, a vodu i grejanje imamo 24 sata sedam dana u nedelji. Ne razumem zašto ministar širi mržnju u ovim teskim vremenima, kada svi treba solidarno da se borimo protiv zaraze”, kaže Zelenović.

On dodaje da Grad može sam da reši probleme sa kojima se suočava.

“Ako ministru ili kome drugom treba kakav savet kako bolje da se organizuju, stojim na raspolaganju sa svojim timom zbog građana Srbije. U tome me ne sprečavaju nepremostive političke razlike koje među nama postoje. Nije vreme za to”, navodi Zelenović.