Foto:Vladislav Mitić/Nova.rs

Vojska Srbije odbila je molbu Grada Šapca da mu privremeno ustupi 300 vojničkih kreveta, a radi opremanja alternativnih objekata za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa, uz napomenu da to nije u mogućnosti zbog ograničenih kapaciteta. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je Grad uspeo sam da reši problem, te da mu nije jasno zašto ministar odbrane širi mržnju u ovako teškim vremenima.

Grad Šabac tražio je 26. marta da im se usputi na privremeno korišćenje 300 kreveta za potrebe privremenog smeštaja obolelih od koronavirusa. Međutim, iz Generalštaba Vojske Srbije im je pet dana kasnije stigao odgovor da su već dali na korišćenje navedena pokretna sredstva, radi opremanja privremenih centara za smeštaj osoba sa simptomima korone, te da zbog „nedostatka kapaciteta nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na tu molbu“.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović navodi za portal Nova.rs da su posle tog odgovora kupili 120 kreveta i posteljina, nove dušeke su već imali, a iz donacija su dobili paravane.

„Ormariće smo doneli sa bazena, lokalni sportisti sve postavili, a vodu i grejanje imamo 24 sata sedam dana u nedelji. Ne razumem zašto ministar širi mržnju u ovim teskim vremenima, kada svi treba solidarno da se borimo protiv zaraze“, kaže Zelenović.

Printskrin

On dodaje da Grad može sam da reši probleme sa kojima se suočava.

„Ako ministru ili kome drugom treba kakav savet kako bolje da se organizuju, stojim na raspolaganju sa svojim timom zbog građana Srbije. U tome me ne sprečavaju nepremostive političke razlike koje među nama postoje. Nije vreme za to“, navodi Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram