Foto: print screen "Probudi se"

O tome kako je epidemilog Predrag Kon pobudio nove sumnje u stare brojeve preminulih od kovida 19, politčkoj sceni u Srbiji i drugim aktuelnostima iz današnje dnevna štampe, u emisiji "Probudi se" na "NovaS" govorio je pisac i dramaturg, Siniša Kovačević.

Na pitanje šta misli o tome, da li su brojke o broju obolelih i preminulih u Srbiji lažirane, Kovačević se zapitao čemu revizija ukoliko brojke nisu lažirane.

„Ta dva čoveka koja treba u sebi da temelje suštinu odbrane od ove pošasti, govorim o Konu i o Vučiću, a vidite koje je nesaglasje između njih dvojice“, kaže Kovačević i dodaje:

„Neko od njih dvojice laže, neko od njih dvojice je notorni lažov. Da li jedan sedi čovek koga i Hipokratova zakletva zahteva da treba govoriti istinu, posebno kad je reč o bolesti, ili laže predsednik države. “

Kaže da smatra kako se lagalo svesno i sa namerom, jer je „trebalo skupiti potpise“, pa onda izaći na izbore.

Povezane vesti:

„Kako biste motivisali ljude da odu na glasanje, da odu da daju potpis ako su informacije o epidemiji prave“, kaže on.

Dodaje da je SNS morala da skupi potpise i za „trabante“ koji su izašli na izbore.

Konove izjave u poslednje vreme objašnjava kao moguće „zakasnelo kajanje“, „neopreznost“, „potrebu da se iz svega toga izađe čistog obraza“.

Na pitanje da li će Konove izjave o broju mrtvih imati posledice odgovara odrično.

„U ovoj zemlji nešto da ima posledice?! Nema šanse. Sve dok je ova razularena glibava masa na vlasti, ovaj polusvet i ovaj talog, nema šanse da se nešto i po znanju prava i po istini do vede do završetka“, kaže dramaturg.

Govoreći o partijama koje su razmatrale bojkot da bi na kraju izašle na izbore, rekao je da kao potpredsednik Narodne stranke tvrdi, da stranka u kojoj je nikada neće izaći na izbore ni sa jednom strankom koja je učestvovala na poslednjih izborima.

„Tu se radi o farisejštini najgore moguće vrste“, tvrdi on.

Smatra da su sve stranke koje su izašle na izbore služile samo tome da Vučić napravi privid demokratije.

Podsetio je na ostavku Sergeja Trifunovića sa mesta predsednika stranke, nakon što je „neslavno prošao na izborima“.

„Bez obzira što sam se srdio na njega i tu vrstu izdaje teško podneo, on je dao primer ostalima kako treba da se ponašaju“, kaže Kovačević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare