Foto: rec media

Samo dan nakon usvajanja plana izgradnje kamenoloma Gradina u opštini Kosjerić, privatni investitor je počeo sa pripremnim radovima koji su, nakon reakcije meštana Podgradine, obustavljeni. Oni tvrde da nisu ispoštovani osnovni propisi niti su pribavljene dozvole od svih nadležnih institucija. Za Kosjerce, koji muku muči sa aerozagađenjem, ovo je dodatna nevolja.

Meštani Podgradine su ogorčeni jer se uz njihove kuće i imanja vrše pripreme za izgradnju kamenoloma, kako tvrde neregularno bez građevinske dozvole i najave. Kažu da je prostornim planom na mestu kamenolomma trebalo da ostane šuma. Opština je donela odluku o planu detaljne regulacije a trebalo je da, kako kažu, radi urbanistički plan ako se vrši prenamena zemljišta.

Foto: rec media

Na spornoj lokaciji postoji vodovod koji je izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka kada je izgrađen i dalekovod koji ide iznad kuća u neposrednoj blizini a koji bi miniranjem mogao biti ugrožen. Kamenolom se inače nalazi tik uz šetalište uz izvore vode sa kojih se napajaju domaćinstva, pored elektro mreže i puta kojim deca idu u školu.

U opštini Kosjerić kažu da je nadležna komisija za planove uradila svoj posao i dala stručno mišljenje koje su oni ispoštovali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar