kovid ambulanta; bolnica
Kovid bolnica Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

U poslednja tri dana u čačanskoj bolnci od posledica zaraze koronavirusom preminulo je sedamnaest pacijenata, a kako kažu za Nova.rs u Domu zdravlja u kovid ambulantama se dnevno obavi i do 500 pregleda lica koji sumnjaju da su inficirani.

Samo u protekla 24 časa umrli su žena i muškarac iz Lučana, kao i četvoro Čačana. Na kovid paviljonima bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovan 171 pacijent, 16 manje nego juče.

U minulom danu primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je 16 otpusta na kućno lečenje kao i jedan transport u bolnicu “Anemija“ u Ivanjici.

U respiratornom centru smešteno je četrnaest obolelih od kojih je njih petoro priključeno na mehaničku ventilaciju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentiran 91 pregled, a njih 53 se prvi put javilo lekarima.

Inače, u četvrtom talasu koronavirusa, od polovine jula do danas, preminulo je 79 pacijenta – 58 iz Čačka, 11 iz Ivanjice, osam iz Lučana i jedan iz Gornjeg Milanovca.

Prema rečima nadležnih u čačanskom Domu zdravlja, dnevno se u svim kovid ambulantama na području grada obavi između 450 i 500 pregleda lica koja sumnjaju da su inficirana koronavirusom.

Kako navode, Plava hala je u Atenici u pripremi ako bude morala da se otvori, ali se nadaju da neće imati potrebe za tim.

„Najverovatnije će se proširiti kapaciteti ‘Anemije“ u Ivanjici kako bi se smestilo oko 100 pacijenta. Trenutno ih je u toj bolnici oko pedesetak“, rekli su nam u Domu zdravlja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, tokom protekla 24 sata u Moravičkom okrugu potvrđeno je 200 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Infekcija je potvrđena kod 139 osoba iz Čačka (od 402 testirane), 38 iz Gornjeg Milanovca , 19 iz Lučana i 4 iz Ivanjice 19, a ukupno je testirana 551 osoba.

Bonus video – Raste li broj zaražene dece školskog uzrasta?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar