Grafika: Slađana Đermanović

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 3.341 novi slučaj zaraze koronavirusom. Najveći broj zaraženih je i dalje u glavnom gradu, ali je dosta novih slučajeva zabeleženo i u Novom Sadu, Nišu, Pančevu i Valjevu.

Od ukupnog broja novih slučajeva zaraze u Beogradu je zabeleženo 1.368, što je 41 odsto. Beograd je od početka novog udara koronavirusa najveće žarište i zbog velikog broja zaraženih bolnice su pune, pa se pacijenti šalju u Smederevo i Pančevo.

Drugo najveće žarište u zemlji je Novi Sad sa 288 novozaraženih, a zatim sledi Niš sa 122 nova slučaja. Nakon tri najveća grada u Srbiji po broju zaraženih u današnjem danu izdvojili su se Pančevo sa 79 i Valjevo sa 78 zaraženih.

U Kraljevu je registrovan 71 novi slučaj korone, a u Zrenjanin 70.

Nakon njih slede Šabac sa 53 i Čačak sa 51 zaraženim.

U Kragujevcu je u poslednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 18 osoba, što je drastično manje u odnosu na juče kada je broj zaraženih bio 119. Na ovakve podatke verovatno je uticao manji broj testiranih građana. Naime, najnovije brojke pokazuju da je testirano 150 osoba, dok je prema podacima kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, juče testirano 568 građana Šumadije.

Od toga, 18 je u Kragujevcu, 13 u Aranđelovcu i po jedan u Topoli, Rači, Velikoj Plani i Lazarevcu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. U Kliničkom centru hospitalizovana su 93 pacijenta od kojih se sedam nalazi na sistemu za veštačku ventilaciju pluća.

Na ovoj neslavnoj listi slede Bačka Palanka 40, Kruševac 38, Sombor 36, Bor 32, Jagodina 32 i Loznica 30, dok ostali gradovi imaju po manje od 30 novih slučajeva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare