Za protekla 24 sata koronavirusom zaražene su još 2.882 osobe. Preminulo je 39 osoba. Testirano je 13.512 građana. Na respiratorima su ukupno 234 osobe.

Prethodnog dana je, od posledica zaraze koronavirusom, preminula 41 osoba.

Na virus su bile pozitivne još 2.653 osobe. Testirano je 12.954 građana.

Na respiratorima je bilo ukupno 242 pacijenta.

* * *

Ruski Fond za direktna ulaganja potpisao je sa Vladom Srbije sporazum o isporuci dva miliona doza vakcine Sputnjik V, saopštio je danas taj Fond.

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na zvaničnom Tviter nalogu Sputnjik V, ove vakcine za Srbiju biće proizvedene sredstvima međunarodnih partnera u Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

* **

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da ćemo mera morati da se pridržavamo do septembra, oktobra i da ćemo u 2022. godinu da uđemo rasterećeni i sa dobrim scenarijom.

Tiodorović je za praznični Blic pojasnio da ćemo i na leto morati da se pridržavamo svega, jer je i sa vakcinacijom potrebno mesec i po do dva da se stvori zaštitni nivo imuniteta.

* * *

Vakcinacija medicinskih radnika u kovid bolnici u Batajnici počela je jutros. Oko trećine zaposlenih zainteresovana je za Fajzerovu vakcinu, a ima i onih koji čekaju rusku i kinesku vakcinu.

Prema najavama, danas bi trebalo da u toj ustanovi vakcinu primi 100 zdravstvenih radnika koji rade u crvenoj kovid zoni.

U toj bolnici, koja je zvanično otvorena 4. decembra, ima oko 700 zaposlenih.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare