Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Dvoje novozaraženih studenata će u toku dana biti prebačeni u odgovarajuće zdravstvene ustanove, još dvoje će ostati u izolaciji do ponedeljka, kada im ističe period od 14 dana nakon kontakta sa zaraženim studentima, dok će se svi ostali kod kojih je i drugi test bio negativan, vratiti u Studentski dom 'Кaraburma', prema preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije", saopštio je Studentski centar Beograd.

Studentski centar Beograd medijima je prosledio saopštenje u kome pojašnjava situaciju u Studentskom domu „Karaburma“, o kome je naš portal izveštavao kada smo otkrili da su studenstki domovi u Beogradu nova žarišta zaraze koronavirusom.

Tada nam je iz Studenstke poliklinike potvrđeno da se radi o ukupno dvadesetak zaraženih studenata i njihovih kontakata, i da su preduzete sve epidemiološke mere.

U današnjem saopštenju Studenstkog centra Beograd stoji „da su studenti koji su bili u kontaktu sa zaraženim stanarima iz doma „Кaraburma” bili izolovani u posebnim smeštajnim jedinicama Ustanove Studentski centar ‘Beograd’, imali su zasebna kupatila, a hrana im se dopremala do soba kako ne bi postojala mogućnost dolaženja u kontakt sa ostalim stanarima domova.

Pročitajte još:

Svi izolovani kontakti su bili bez simptoma, imali su negativan prvi test na Covid-19, ali je kod dvoje studenata drugi test ipak bio pozitivan“.

Studenstki centar beograd navodi da će prostor u kom su studenti boravili tokom izolacije  biti u potpunosti dezinfikovan.

„Ustanova Studentski centar ‘Beograd’ se od početka epidemije pridržava svih propisanih mera i preporuka Кriznog štaba, Instituta za javno zdravlje Srbije, Ministarstva zdravlja i resornog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Tokom dva meseca, koliko studenti nisu bili u domovima, svi naši objekti su svakodnevno higijenski održavani i više puta detaljno dezinfikovani“, stoji u saopštenju te institucije.

Ustanova Studentski centar „Beograd“ saopštila je će nastaviti da prati i sprovodi sve propisane mere zaštite, preporuke i instrukcije nadležnih organa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare