Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u nedelju registrovano 138 novih slučajeva infekcije koronavirusom. Testirano 6.459 je građana, dok su preminule četiri osobe od posledica virusa. Na respiratoru su 23 osobe.

U Srbiji je u subotu registrovano 119 novih slučajeva infekcije koronavirusom. Testirano je 7.867 građana, dok je preminulo sedmoro osoba od posledica virusa. Na respiratorima su 22 pacijenta.

***

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će potpuno popuštanje mera biti „tek kada se dođe do 60 odsto“ vakcinisanih građana Srbije.

„Stagniramo po broju vakcinisanih i dalje smo na 48 odsto, ali dok god ne stignemo do nekih 60 odsto, nema popuštanja, jer se plašim da se korona ne vrati“, rekla je ona za TV Prva i dodala da je neophodno da se još građana vakciniše“, rekla je Brnabić.

***

Imunolog Dušan Popadić rekao je da je vakcinacija najbolji način da se borimo protiv koronavirusa, te istakao da smo „dobili bitku protiv koronavirusa, ali još uvek ne i rat“.

„Virus će na zimu i na jesen verovatno više da kruži populacijom među osobama koje nisu imunizovane, tako je u svetu, ali je tako i kod nas. Ovaj period do jeseni treba maksimalno iskoristiti da što veći broj ljudi bude imunizovan, kako bi mirnije dočekali zimu“, rekao je Popadić u emisiji „Probudi se“.

***

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu Kriznog štaba Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima do sada je u Beogradu vakcinisano ukupno 723.549 osoba, odnosno 52 odsto punoletne populacije, a revakcinisano je 654.558 Beograđana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar