privatna arhiva

Javno preduzeće Koridori Srbije saopštilo je da je Inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prilikom nadzora autoputa u Grdeličkoj klisuri konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na konstrukciji zaštite kosine.

Reagujući na tekstove u nekim medijima u kojima se tvrdilo da su se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine, Koridori Srbije su naveli da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika.

Inspekcija je prilikom nadzora konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na konstrukciji zaštite kosine. Nadležni inspektor naveo je da se radi o denivelisanim radnim spojevima koji su izvedeni tokom radova zbog tehnologije i uslova gradnje, kao i da je na denivelisanom spoju, zbog zaštite od prodora atmosferske vode, izvršena površinska obrada cementnim malterom, koja stvara vizuelni utisak da se radi o pukotini, objašnjeno je iz tog javnog preduzeća.

Koridori Srbije su ukazali da su njihovi inženjeri i geometri u više navrata vanredno izlazili na teren i obavili očitavanje svih referentnih tačaka, i utvrđeno je „da se od kada je uspostavljen sistem referentnih tačaka do sada nisu dogodila nikakva pomeranja na kosinama, koje su predmet medijskih spekulacija“.

BONUS VIDEO – Potporni zid u Grdelici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar