Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon danas se, u svom maniru, putem Fejsbuka, obratio javnosti. Uputio je prilično dramatičnu poruku državi, građanima i zdravstvenim radnicima.

„Šta može država uradi? Da shvati da nema više vremena… Šta može pojedinac da uradi? Da izbegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže.
Moramo da usporimo virus“, poručio je Kon.

Šta može država uradi? Da shvati da nema više vremena… Šta može pojedinac da uradi? Da izbegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže.
Moramo da usporimo virus.

Posted by Predrag Kon on Субота, 14. новембар 2020.

Prema poslednjim, jučerašnjim podacima u Srbiji je bilo 3.499 novozaražena i 17 preminulih.  Krizni štab zasedao je u četvrtak i izneo svoje predloge o kojima se još uvek odlučuje.

“Osnovno je da se sve mere koje su do sad donete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru posebno u pešački zonama. Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi ne rade posle 18 sati. Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mera na dve nedelje. Oročena mera bi podrazumevala da se sagleda efekat njen efekat nakon dve nedelje”, kazao je Kon, prenosi Blic.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare