Foto: Shutterstock

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

„Poslednje pripreme za konkurs su u toku. Roditelji i staratelji imaće dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću. Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge ‘e-Vrtić’ na portalu e-Uprave kao i prethodnih nekoliko godina. Sa tim sistemom smo uhodani, očekujem da sve protekne u najboljem redu“, rekao je Gak.

On je precizirao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna.

„Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna“, rekao je Gak, a prenosi Beoinfo.

Prema rečima Gaka, tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

„Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom sigurno još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce. Takođe, započeta je gradnja još nekoliko vrtića“, rekao je Gak.

On je istakao da za konkurisanje nije potrebna nikakva dokumentacija, te da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uvek na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna pri konkurisanju.

„Često se smetne s uma, a bitno je napomenuti da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi“, zaključio je Gak.

Na prošlogodišnjem konkursu bilo je slobodno oko 14 hiljada mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova u više od 300 vrtića.

Bonus video – Naumova mama Izbacivanje mog sina iz vrtića nije usamljen slučaj, to je problem sve drugačije dece

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar