Dr Kon najavio da se povlači, PR služba ne zna ništa o tome

Društvo 14. apr. 202009:17 > 10:49
Podeli:
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk profilu da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu. Mediji prenose da predsednik Srbije i premijerka ubeđuju dr Kona da na napušta funkciju.

„Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim“, napisao je Kon na Fejsbuku.

Dr Predrag Kon najavio da se povlači; Foto: Screenshot

Kon je na Fejsbuku napisao da je po društvenim mrežama video da su glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu on i stručni tim.

Pročitajte još:

„Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. „Ratove“ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje“, napisao je dr Kon.

Predrag Kon jutros je bio nedostupan, a njegovi saradnici iz PR službe Gradskog zavoda za javno zdravlje nisu imali preciznije informacije Uz to, Kon je bio gost Jutarnjeg programa na TV Pink, ali nije eksplicitno pomenuo ovaj post na Fejsbuku.

Nova.rs pokušala je da stupi u kontakt i sa članicom Kriznog štaba i zamenicom direktora Instituta „Batut“ Darijom Kisić Tepavčević, ali nije uspela – nije bilo odgovora ni na poziv ni na poruku.

Sastanak u Predsedništvu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić daće sve od sebe i moliće epidemiologa Predraga Kona da nastavi da radi svoj posao u Kriznom štabu za borbu protiv koronavirusa, javila je danas televizija Pink.

Blic je objavio da je u Predsedništvu toku sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona u Predsedništvu, čija je glavna tema  zahtev SPC o privremenom ukidanju zabrane kretanja tokom Uskrsa.  Kako taj dnevnik saznaje dr Konu će biti upućen apel da ne napušta svoju funkciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar