Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ / nr

Dr Predrag Kon je u kratkom obraćanju rekao da je, zajedno sa stručnim timom, bio izložen kritikama i napadima na Fejsbuku u tolikoj meri da je zaključio da treba "da se skloni", ali je dobio snažnu podršku predsednika Vučića.

Dr Predrag Kon je izjavio da je na Facebook nalogu napisao poruku nakon što je bio izložen ozbiljnim kritikama i napadima na njega lično i na stručni tim.

„Taj nivo bezobrazluka prevazišao je ono što bi moglo da se prihvati. To je jedna strana priče, i to sam stavio na lični, zatvoreni nalog.

Takođe, duboko me je pogodila molba Sinoda Srpske pravoslavne crkve ( da se privremeno ukine zabrana kretanja na Uskrs), zato što negira sve dosadašnje pokušaje da se spase život.

Shvativši da do te mere ima nerazumevanje u javnosti, ja sam shvatio da treba da se sklonim“, izjavio je dr Predrag Kon,

Kon je podsetio da je tokom prepodneva bio na razovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

„Svestan sam svoje profesionalne obaveze i osećam dužnost da ovo pokušam da objasnim, pošto nije trebalo da dođe do javnosti.

Bez snažne podrške predsednika i vlasti, ne bi bili u stanju bilo šta da uradimo, osim da pričamo. Potpuno svestan politizacije, i svega što prati naše društvo, to mora da se kaže jer je istina“, završio je Kon svoje obraćanje na početku konferencije za novinare Kriznog štaba u 15 časova.

U predsedništvu Srbije je, inače, tokom prepodneva održan sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa.

Podsećamo, dr Kon je prethodno objavio status na Fejsbuku da se povlači. U međuvremenu je taj status obrisan, a u PR službi Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd kažu da im je Kon rekao da danas nema vremena da daje intervjue, pošto ide na Krizni štab.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram