Predrag Kon / Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Epidemiolog Predrag Kon napisao je na svom Fejsbuk profilu da je voditelj Ivan Ivanović "ne bi trebalo da ga ostrašćeno napada" i voditeljevu reakciju ocenio kao "pravu svinjariju". Kon se, naime, osvrnuo na pitanje koje mu je uputio Ivanović zašto kao epidemiolog nije insistrao na zabrani održavanja skupova i izbora.

“ Ivan Ivanović, koji vodi moju omiljenu emisiju, smatra da je trebalo da u vreme zdravstvenog odmora zabranim održavanje skupova i izbora. Hvala mu što misli da imam toliku moć… S druge strane tokom čitavog Korona perioda do sada, vrlo se korektno ponašao po pitanju zaštite u svojoj emisiji. Ne bi trebalo da me ostrašćeno napada, jer je to prava svinjarija. Nisam glasao iz principa jer se bavim ovim poslom. Samo me interesuje, pošto sam objavu postavio nakon što sam još od 12. juna pismeno upozoravao tamo gde je trebalo, da li zaista misli da je rešenje da svi pomremo i po čemu se sa takvom izjavom razlikuje od svih onih koji ignorišu postojanje ove epidemije“ napisao je Kon na svom profilu.

Fejsbuk profil epidemiologa dr Predraga Kona, zbog njegove pozicije u Kriznom štabu za borbu protiv koronavirusa, ali i povremenih intrigantnih objava na ovoj društvenoj mreži, postao je jedna vrsta neformalnog kanala obaveštavanja javnosti tokom pandemije.

Više puta je na svom profilu odgovarao na prozivke u javnosti, komenarisao izjave Novaka Đokovića o vakcinisanju, ali objavljivao informacije značajne za epidemiju. Kon je, da posetio, svojevremeno, preko ove društvene mreže najavio da će se povući, posle čega je usledio sastanak sa predsednikom države, koji ga je ubedio da ostane i dalje u Kriznom štabu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare