nove mere
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu je u poslednjih sedam dana privremeno zatvoreno devet ugostiteljskih objekata zbog kršenja protivepidemijskih mera, potvrđeno je Nova.rs u Gradskoj upravi. Kako saznajemo, u toku je pojačani inspekcijski nadzor u svim oblastima koje podležu protivepidemijskim merama, a takav zahtev lokalnim samoupravama stigao je od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Kragujevački ugostitelji u proteklih sedam dana detaljno su proveravani da li poštuju propisane protivepidemijske mere, od dezobarijera na ulazu u lokal, do broja gostiju, poštovanja distance, radnog vremena i zabrane puštanja muzike posle 18 sati.

Zbog nepoštovanja ovih mera, inspekcija je privremeno, na 72 sata, zatvorila devet ugostiteljskih objekata, a ukoliko neko od njih tokom ove zabrane bude uhvaćen sa otvorenim vratima, protiv njega će biti pokrenuta krivična prijava, izjavila je za Nova.rs Gordana Damnjanović gradska većnica i koordinatorka inspekcijskog nadzora u poštovanju protivepidemijskih mera.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ona je dodala i da je za pet ugostitelja koji su zatečeni da rade posle 20 sati, izrečen prekršajni nalog u iznosu od 30.000 dinara, dok je vlasnik jednog lokala kažnjen sa 150.000 dinara.  Prema njenim rečima, u tom objektu zabeleženo je „teže kršenje protivepidemijskih mera“.

„Objekat nije imao dezobarijeru, zatečen je veći broj gostiju od dozvoljenog, nije bilo međusobne distance. Lokal je odmah ispražnjen i izdat je nalog za zatvaranje u trajanju od tri dana“, pojasnila je Damnjanović.

Ona je istakla da je nalog za pojačani inspekcijski nadzor, koji se u Kragujevcu sprovodi u poslednjih sedam dana, stigao od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i resornog dela Ministarstva zdravlja koje je zaduženo za suzbijanje Covid 19.

U skladu sa tim nalogom, u Kragujevcu je, kaže Damnjanović, u poslednjih sedam dana urađeno preko 1.000 inpekcijskih nadzora, a osim ugostiteljskih objekata, kontrolisani su trgovinski lanci, sportski objekti, pijace, okupljanje na otvorenom, gradski i taksi prevoz.

U Kragujevcu je inače, od 27. juna prošle godine, na snazi vanredna situacija, a poštovanje protivepidemijskih mera u tom gradu sprovodi Odeljenje inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti, sanitarna inspekcija, uz asistenciju policije i komunalne milicije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare