Dejan Žujović, Zoran Radovanović, Aleksandar Vučić, Ana Brnabić
Foto: Zoran Lončarević, Vesna Lalić/Nova.rs/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Kolumnisti lista "Nova" pulmolog Dejan Žujović i epidemiolog Zoran Radovanović osvrnuli su se na hajku usmerenu na naš medij, nakon što nam je prvi put izjavu dala ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović. Naši sagovornici ističu da je ono što je bilo javna tajna sada postalo formalno - aktuelna vlast medije deli na formalne i neformalne.

Pulmolog Dejan Žujović navodi da je potrebno imati neprijatelja i da se odnos prema medijima koji kritički izveštavaju nikada neće promeniti.

„Došli smo do mentalnog, etičkog, ali i naučnog urušavanja društva koje je ulupano kao lonče izvađeno iz nekog potoka“, navodi Žujović koji ističe da bi radije čitao vesti sa Zadovoljna.rs ili učio recepte od Majstora amatera nego konstantno čitao vesti o Vučiću.

„Nije život samo Vučić, previše je on sebi dao za pravo. Meni je kuvar deset puta važniji, a šta bi pametno mogu da čujem od njega“, pita se Žujović.

Žujović savetuje da bi nedelju dana čitaoce trebalo poštedeti vesti o Vučiču.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja se nadam da ćete doći u poziciju da vi bojkotujete njih i poštedite nas njihovih tupavih izjava, kao i od njihovih ružnih lobanja i da ne prenosite šta su lupili tog dana“, podvlači Žujović.

Epidemilog Zoran Radovanović uočava da je sve ovo mimo demokratskih principa.

„Za jednu državu koja pretenduje da se pridruži Evropskoj uniji ovo je nazamislivo“, podvlači Radovanović

On dodaje da je javna tajna da funkcioneri SNS ne žele da daju izjave pojedinim medijima, a da je sada to i formalno potvrđeno.

„Oni treba da budu na usluzi medija, a ne da ih klasifikuju i targetiraju kao moguće neprijatelje“, kaže Radovanović.

Podseća da je dužnost ministarke Mihajlović kao javne radnice bila da medijima odgovori na pitanja.

Minisarka Zorana Mihajlović je nedavno odogvorila na nekoliko pitanja naše novinarke, nakon čega je usledila salva reakcija, uključujuči i premijerku Anu Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića.

****

BONUS VIDEO: Zorana MIhajlović u novom sukobu sa stranačkim kolegama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar