Jović Vuković Foto:Nova.rs

Situacija sa električnom energijom je mnogo bolja, u ovom trenutku 3.300 potrošača nema struju, što je 0,01 odsto ukupnog broja potrošača, a od kojih je najviše iz Mačvanskog okruga. Ekipe Elektrodistribucije su i dalje na terenu. U nedelju uveče bez struje je bilo oko 126.000 ljudi, što zbog snega što zbog prekida rada Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Neki su ostali i bez grejanja. Zbog toga smo uvozili veliku količinu električne energije.

Niske temperature od jutros stvaraju poledicu, što vozačima otežava vožnju i utiče na bezbedno putovanje, pa zato smanjite brzinu kretanja i vozite na bezbednom odstojanju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U Beogradu je u pojedinim delovima grada zbog magle vidljivost smanjena na sto metara. Saobraćaj se obavlja po mokrim kolovozima. Zimska služba „Beograd puta“ je u drugom stepenu pripravnosti, 44 ekipe su na tereu i posipaju so.

Magistralni i regionalni putevi na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina su prohodni kao i putevi prve i druge kategorije u opštini Raška.

Situacija sa električnom energijom se normalizuje – trenutno je bez struje 3.300 korisnika, što je 0,01 odsto ukupnog broja potrošača.

Meštani sela u kraljevačkom kraju ponovo imaju struju

Otklonjeni su svi kvarovi na visoko i niskonaponskoj mreži u kraljevačkom kraju, ali je oko 300 domaćinstava samo u selu Lazac tri dana bilo u mraku. Do juče popodne značajan deo njih imao je samo jednofaznu struju. Meštanin sela Lazac ističe da je palo drveće napravilo teško situaciju i uzrokovalo nestanak struje. Dodaje da su meštani pomogli monterima u uklanjanju drveća.

„Mi smo uvek za to da pomognemo koliko se može, nama i treba, mi živimo ovde. Ljudi su prihvatili to i pomogli“, kaže on.

Svi putevi u tom kraju su prohodni, javlja dopisnica RTS-a.

Bonus video – SNEG Kolaps. Sreća da je nedelja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar