Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Shutterstock

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" jutros je došlo do kolapsa i brojni letovi kasne budući da je stigla dojava o postavljenoj bombi.

Kako za „Blic“ priča čitataljka V. J., čiji je let za Tivat bio zakazan za 10.05, putnici i dalje čekaju da dobiju informacije o nastavku putovanja.

„Ukrcali smo se u avion i oko 10.15 su nam rekli da se čeka dozvola za poletanje i da ćemo znati u roku od 15 minuta. Čekali smo u avionu narednih 45 minuta nakon čega su javili da napustimo avion i da će autobus doći po nas da nas vrati na gejt“, priča ona.

Pročitajte još:

Ona dodaje i su im naknadno rekli da je „aerodrom zatvoren iz bezbednosnih razloga“ i da će im biti javljeno novo vreme poletanja.

„Evo i dalje čekamo, 3,5 sata kasnije i dalje ne znamo kad ćemo poleteti. Rekli su nam da niko ne može da napusti gejt osim ako ne želi da odustane od putovanja“, rekla je.

Kako dodaje, svi letovi planirani za to vreme su doživeli istu sudbinu, pa se na aerodromu stvorila i velika gužva. U međuvremenu su neki letovi ipak poleteli sa zakašnjenjem.

Kako je „Blic“ nezvanično dobio potvrdu, razlog kolapsa na beogradskom aerodromu je dojava o postavljenoj bombi.

„Tačno je da su letovi pomereni, ali aerodrom nije zatvoren. Pristigla je dojava o postavljenoj bombi, pa se rade dodatne provere putnika i prtljaga“, rečeno je „Blicu“ nezvanično, kao i da će aviosaobraćaj biti normalizovan u najkraćem roku.

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ nije izdao nikakvo saopštenje ovim povodom, telefonske linije su im bile nedostupne, dok se na sajtu u odeljku „odlasci“ vidi samo da pojedini letovi zakazani od 10 do 12 sati i dalje nisu poleteli, dok su pojedini odleteli sa velikim kašnjenjem.

BONUS VIDEO Radovi i muke putnika na beogradskom aerodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar