Predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta zakazao je u Skupštini Grada Loznice sednicu tog odbora. To je peta sednica tog odbora, dok je šesta zakazana za sat vremena ranije i ona se održava u Skupštini u Beogradu. Meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović kaže da je "ogorčen i razočaran" i pita "ko je taj izvesni Milimir". Sednicu Odbora u Beogradu je zakazao zamenik predsednika skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine, poslanik SNS Milimir Vujadinović.

Kako je reporteru Nova S Đorđu Mijailoviću rekao Aleksandar Jovanović Ćuta, ovo je prvi put da se peta sednica održava sat vremena posle šeste sednice. Kako je rekao, on je na vreme zakazao ovu sednicu i svi su potvrdili svoje prisustvo. Došli su i meštani Gornjih Nedeljica, kao i pojedini meštani Loznice. Kako je rekao, kvorum je potreban samo za odlučivanje, dok za održavanje ne postoji zakon koji to određuje. Jovanović Čuta je više puta napomenuo da je glavnir zalog zbog kog se većina nije pojavila u Loznici i zašto je organizovana još jedna sednica u Beogradu, to što je najavljeno prisustvo meštana Nedeljica i predstavnika organizacije Kreni Promeni.

Meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović kaže da je „ogorčen i razočaran“.

„Da je to toliko bahatost. Ko je taj izvesni Milimir, šta sam ja njemu uradio, da li ja njemu šta dugujem, da on neće da dođe i pogleda u oči dva čoveka koja predstavljaju selo. A pored toga i da isključe uživo prenos“, kaže.

PROČITAJTE JOŠ:

Poručio je predstavnicima vlasti da „pogledaju ljude u oči“.

„Ko ste vi da radite relokaciju terena, raseljavate ljude i pritom nikome ništa ne garantujete. Oni nisu sposobni da vladaju ovom državom. Njihovim nedelovanjem i nerađenjem u korist svog naroda, izazivaju veliki revolt među narodom. Za nedelju smo zakazali protest koji prelazi u blokadu zajedno sa poljoprivrednicima koji su nezadovoljni. Sad je krenuo običan narod“, kaže Kokanović.

Sve ukazuje, rekao je on, da „nije pitanje da li će ili neće biti projekta, nego samo kako da ga sprovedu u delo“.

„Naš gradonačelnik koji je otišao na šestu sednicu u Beograd, to je bruka i sramota, domaćin ne ide da čeka goste u tuđoj kući. Imali su priliku da stanu pred narod, oni se nisu nikad pojavili, zato je narod revoltiran, zato imamo pravo da štitimo ovu našu državu od vlasti, jer je vlast nesposobna. Bombardovali su nas i niko nam nije odneo zemlju, a sadašnja vlast hoće da rasproda teritoriju Republike Srbije“, kaže Kokanović za N1.

Kako je rekao, „oni su ljudi koji nemaju svoje mišljenje“.

„Oni bukvalno slušaju svoje nadređene, na vrhu piramide je predsednik koji se razume u sve, u kanale, udžbenike, mesne zajednice, škole, rudnike, zdravstvo… Kada je u pitanju Rio Tinto, SANU je jasno i glasno rekla da taj projekat ne može da prođe“, kaže on.

BONUS VIDEO: Jedan odbor na dva mesta: Naprednjaci su još jednom ponizili Skupštinu Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar