Zemunska ulica Foto: Goolge maps

Na Skupštini Grada biće potvrđena odluka da poznata Zemunska ulica na Novom Beogradu promeni ime i ponese naziv Egipatska. Iako na sednici Komisije za imena ulica u početku nije bilo reči o tome koja će ulica dobiti naziv Egipatska, kasnije je potvrđeno da je reč o Zemunskoj. Oko 420 stanovnika ove ulice potpisalo je peticiju protiv odluke, ali kako stvari stoje, naziv Zemunska će otići u istoriju.

Zbog te odluke, koje će zvanično biti potvrđena na sednici Skupštine Grada sledeće srede, stanari poznate ulice organizovali su peticiju kako bi se žalili na pomenutu odluku.

„Zemunska ulica je najstarija ulica na Novom Beogradu. Ime je dobila 1930, nekoliko puta je menjala ime, ali je na kraju u skladu sa voljom građana vraćeno na Zemunska. Većina stanovnika ove ulice su starosedeoci, koji su gradili Bežaniju i Novi Beograd“, navodi se u žalbi koju su podneli stanovnici ove ulice.

Dalje, naglašavaju da Republika Egipat treba da dobije svoju ulicu u Beogradu, ali da to treba da bude „neka nova nova i mnogo veća ulica“.

„U roku od 24 sata preko 420 isključivo stanovnika Zemunske ulice je potpisalo peticiju i svi su jednoglasno protiv promene naziva. Još oko 200 građana nije bilo kod svojih kuća i njihove potpise ćemo dostaviti naknadno“, navodi se u odgovoru.

Podsetimo, sednica Komisija za preimenovanje ulica na burnoj sednici donela ovu odluku, a sednicu je obeležio nedoličan nastup predsednika ovog tela Branka Milićevića.

Bonus video: Odbornik SNS-a vređao i gađao materijalom predstavnice Ne davimo Beograd u komisiji za nazive trgova i ulica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare