Foto: Twitter/(GDE JE NEVENA) Predrag Perunicic/@pperunicic76

Na društvenim mrežama mogu se videti brojni zanimljivi i duhoviti sadržaji, korisne informacije i fotografije, a jedna takva, koja je na Tviteru objavljena iz Zdravstvene stanice u Kaluđerici, izazvala je brojne komentare.

Naime, na fotografiji iz čekaonice koja se navodno nalazi u Zdravstvenoj stanici u ovom naselju u opštini Grocka, može se videti neobičan prizor. Pored ulaza u ordinaciju, na čijim vratima stoji obaveštenje da pre ulaska pacijenti obavezno stave masku, nalazi se postolje prekriveno platnom na kome je izvezen krst. Na postolju je ikona, a okolo nekoliko novčanica, pa ovu zagonetku niko ne može da reši  – ko ovde leči, bog ili lekari.

Ova fotografija koja izaziva nedoumice i pitanja otkud to u čekaonici, ko je tu postavio i to dozvolio, izazvala je brojne reakcije tviteraša, od šaljivih do veoma ozbiljnih teoloških rasprava.

Jedan od korisnika ove društvene mreže, konstatovao je da tu „nema kutka za katolike, muslimane, budiste i građane ostalih veroispovesti koji plaćaju porez i doprinose za zdravstveno osiguranje“.

Drugi je aludirao na stanje u našem zdravstvu pa je dodao: „Ko dođe u kontakt sa našim zdravstvenim sistemom ostaje mu samo da se moli bogu, jer od lečenja nema ništa“.

Bilo je i nekoliko šaljivih komentara. Tako je jedan tviteraš napisao: „Valjda misle da u Kaluđerici žive samo kaluđeri“, a na to se nadovezao drugi: „Kaluđerica-kaluđer, mora da postoji i deo za molitvu, samo ime kaže“.

„Izvolite na šalter levo“, napisao je jedan tviteraš, dok je drugi ovaj neobičan prizor definisao: „To je hitna pravoslavna pomoć“.

Pojedini su komentarisali veličinu postolja na kome se nalazi ikona za molitvu.

„Pf, šta je ovo malecno, lupom da se traži, na onkologiji ikona ko vrata“, napisao je jedan od njih, dok je drugi dodao: „Na poliklinici na Bežanijskoj kosi je još veća crkva. A bogami i veći prilozi“.

Neki u ovom postolju sa ikonom nisu videli ništa loše, a mnogi su komentarisali da je to normalna pojava u drugim bolnicama, ne samo u Srbiji, nego i u svetu.