Ognjen Dopuđ Foto:vojvodinahouse.eu

Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine, nalazio se na čelu obezbeđenja koje je jutros stajalo ispred Rektorata u Novom Sadu i koje nije dozvoljavalo studentima da uđu u zgradu, tvrdi pokrajinski poslanik Radivoje Jorović. Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se krupniji muškarac koji se kreće ka studentima i fizički napada jednog od njih. Isti muškarac potom rasteruje studente uz povik: "Mrš odavde!"

Informaciju da se na čelu čelu obezbeđenja koje je jutros stajalo ispred Rektorata u Novom Sadu i koje nije dozvoljavalo studentima da uđu u zgradu nalazi Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine, izneo je pokrajinski poslanik Radivoje Jorović.

Jorović je rekao da se privatno obezbeđenje na čelu s Dopuđom, koje je tu navodno zbog konferencije „Cyber Resiliance in the Age of Smart Technologies“, zapravo bavi izborima za Studentski parlament.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi krupniji muškarac koji se kreće ka studentima i fizički napada jednog od njih. Isti muškarac potom rasteruje studente uz povik: „Mrš odavde!“

Ko je Ognjen Dopuđ

Prema informacijama dostupnim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, Ognjen Dopuđ je glavni izvršni direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.

Fond, kako je istaknuto na sajtu, aktivno radi na pružanju podrške jedinicama lokalnih samouprava kako bi podigao njihove institucionalne kapacitete i doprineo efikasnom razvoju ideja i planiranju projektnih predloga.

Dopuđ je, kako se ističe na sajtu Agencije, na ovo mesto postavljen 24. februara prošle godine, a njegova mesečna primanja za obavljanje ove funkcije iznose 192.000 dinara.

Međutim, na Linkedin profilu Ognjena Dopuđa piše i da je nezavisni savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, što se, između ostalog, i navodi na sajtu ovog skretarijata.

Takođe, on je i član Nadzornog odbora Naučno-tehnološkog parka Novi Sad d. o. o., preduzeća koje se, kako je istaknuto, bavi konsultantskim aktivnostima u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Ove funkcije ne vide se u njegovom izveštaju o imovini na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, pa je nepoznato i kolike plate tamo zarađuje.

Radio u obezbeđenju privatnih firmi i sumnjivih lokala

Pokrajinski poslanik Radivoje Jovović navodi u izjavi za Nova.rs da se Ognjen Dopuđ ranije bavio poslovima obezbeđenja. Ističe da je radio za privatne firme bliske vladajućem režimu.

„Ognjen Dopuđ je nekompetentan za mesto direktora Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine. On je kompetentniji za aktivnosti koje je obavljao ispred zgrade Rektorata, pošto se ranije bavio poslovima obezbeđenja i to nekih sumnjivih novosadskih lokala i privatnih firmi. Na mesto direktora Fonda postavljen je isključivo zahvaljujući stranačkim preporukama, pošto njegov CV uopšte ne ispunjava kriterijume potrebne za tu funkciju“, kaže Jovović.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje da su Dopuđ i on kolege u Odboru za budžet AP Vojvodine, te da ga odatle i poznaje.

„On naprosto tu deluje kao neko ko ćuti i pasivno politički podržava sve predloge skupštinske većine“, kaže on.

Zaključak da se Dopuđ nalazi na čelu obezbeđenja, Jorović i njegovi saradnici zaključili su po više osnova.

„Svi su se njemu obraćali za naređenje i direktove, on se njima obraćao sa naređenjima i direktivama. Na snimku se jasno vidi da je primenjivao nasilje nad bar jednim studentom Srđanom Đurićem“, istakao je Jorović za naš portal.

Više o izborima na novosadskom Rektoratu Univerziteta pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Studenti iz Novog Sada o haosu ispred Rektorata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare