Foto:izvor 021.rs

Brutalne scene hapšenja i premlaćivanja Novosađana koji su se danas okupili ispred Skupštine da protestuju zbog usvajanja Generalnog urbanističkog plana, uznemirili su ceo Novi Sad koji se angažovao da otkrije identitet pripadnika nekog neformalnog obezbeđenja koje je danas mimo svakog zakona privodilo Novosađane.

Kako Nova.rs saznaje, muškarac u beloj majici koji kleči na glavi jednog od demonstranata je izvesni Petar Ćeran sa Detelinare.

Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Mandić je, sudeći po društvenim mrežama, čovek koji se već duže vreme bavi obezbeđenjem i viđen je na svim skupovima i dešavanjima Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

Radomir Lazović Foto: Nenad Mihajlović/nova.rs

I dalje nije poznato ko je i po čijim propisima dozvolio da civilna lica danas „brane“ zgradu Vlade Vojvodine od sopstvenih građana.

Mandić je bio jedan od desetine mladića obučenih u bele majice bez ikakvih obeležja i legitimacija, izuzev plastificirane kartice oko vrata na kojoj piše obezbeđenje, koji su se jutros više puta sukobili sa Novosađanima, višemesečnim borcima protiv urbicida Novog Sada, koji je današnjim usvajanjem GUP-a upravo legalizovan od strane lokalne vlasti.

Podsetimo, danas je u Novom Sadu bilo burno ispred Skupštine Vojvodine u kojoj se raspravljalo o Generalnom urbanističkom planu (GUP). Dok je trajana sednica, demonstranti su se sukobili sa policajcima, a privatno obezbeđenje je brutalno tuklo građane. Bačen je i suzavac, policija je polivena zelenom farbom, obezbeđenje u civilu hapsilo je građane, dok su članu pokreta Ne davimo Beograd Radomiru Lazovića uvrnuli ruku.

****

BONUS VIDEO: Tuča i probijanje barikada na protestu u Novom Sadu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare