Knić Foto: N1
Knić Foto: N1

U šumadijskoj varošici Knić, žitelji i sve opozicione stranke pobunili su se zbog preseljenja policijske stanice u stambenu zgradu. Za prekosutra najavljen veliki narodni protest u centru Knića.

O neverovatnom potezu izmeštanja policijske stanice u mestu Knić u stambenu zgradu, list „Danas” je pisao još letos. Taj trenutak se primakao pa su u Kniću reagovale združeno sve opozicione stranke: SSP, NS, DS, Grupa građana „Truman”, Nova Srbija.

Udružena opozicija opštine Knić, potpomognuta odbornicima opozicije u Skupštini u subotu veče, na narodnom zboru građana donela je odluku da „u interesu građana opštine Knić spreči premeštaj policijske stanice i službenika u stambenu zgradu u centru Knića”.

„Nalaže se svim članovima, simpatizerima udružene opozicije u Kniću da se legitimnim sredstvima izbore u sprečavanju ugrožavanja kućnog reda u stambenoj zgradi civilnog stanovništva, povećaju troškovi na štetu poreskih obveznika koji će morati da plaćaju troškove obezbeđenja zgrade opštinske Uprave”, stoji u njihov objedinjenom saopštenju.

Po njima (ali, ne i samo njima) očigledno je da je ugrožena bezbednost stanara zbog premeštaja magacina oružja u stambenu zgradu, kao i da se u civilnoj zgradi primaju i borave lica koja čine teska krivicna, dela.

„Svi građani opoziciono opredeljeni dužni su da spreče bahaćenje vlasti SNS prema građanima” navodi se u apelu Knićanima da se prekosutra okupe i spreče ovo nakardno ubanističko nebezbedonosno rešenje.

U saradnji sa sadašnjim odbornicima u SO Knić, udružena knićanska opozicija podneće zahtevza ukidanje Ugovora između opstine Knić i Ministarstva policije o, kako oni kažu „isteravanju” policijskih službenika iz zgrade opštine.

„Pozivamo sve stanare koji su iscrpeli sve mogućnosti da to spreče, je l su sve institucije odbile da im uzvrate odgovor na sve njihove molbe da sa nama nastave otpor, a sve ostale građane da u sredu 29. decembra u 9 časova ispred zgrade, se priključe protestu kako bi sprečili ovu nameru SNS nerazumnih ljudi da jednu ozbiljnu instituciju isteraju iz svojih prostorija koje su koristili od dana izgradnje zgrade opstine Knić”, pozivaju građane knićanski opoziionari.

Oni, takođe, podsećaju javnost Šumadije da SNS „isteruje policijske službenike” i „pokušava da ih premesti u stambenu zgradu, objekat u kojem ispod i iznad živi civilno stanovnistvo!”.

– Je l bi Vi pristali da vam iznad spavaće sobe radi dežurna služba 24 sata dnevno, 12 meseci godišnje, s razlogom se pitaju i bune Knićani.

BONUS VIDEO: Policijska stanica Lješka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar