Kisić za Nova.rs: Održavanje koncerta je nedopustivo

Podeli:
Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

"Nedopustivo, neodgovorno i tužno", tako u izjavi za Nova.rs Darija Kisić Tepavčević komentariše održavanje koncerta "Crvene jabuke" u beogradskoj "Kombank dvorani". Članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kaže da nije ni znala za koncerte koji su, uprkos epidemiološkoj krizi, i rastu broja zaraženih, održani 8. i 9. marta.

„Nisam ni imala informaciju da se takva manifestacija planira niti da se koncert održao“, kratko je napisala Kisić Tepavčević u SMS poruci.

Na dodatno pitanje – ima li načina da se ovakve stvari kontrolišu, preduprede i više ne ponavljaju, još uvek nismo dobili odgovor.

Ipak, ovaj koncert i njegova organizacija neće proći neopaženi i nekažnjeno.

„Kombank dvorana“ je prekršila epidemiološke mere i protiv nje će biti izrečena odgovarajuća kazna, saznaje Nova.rs od izvora bliskog Vladi Srbije.

Kako je za Nova.rs rekao pomenuti izvor, ubuduće neće biti dozvoljeno održavanje koncerata u ovom objektu.

„Pozvali su se na ono što je dozvoljeno ustanovama kulture, onu meru koja se odnosi na pozorišta. Ipak, ona ne važi kada je reč o koncertima, jer je za ovakve događaje neophodna saglasnost Kriznog štaba, koju nisu imali“, kaže nasš sagovornik.

Struka je u neverici
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Infektolog Dragan Delić je poprilično šokiran.

„Ne mogu da verujem“, kaže on u izjavi za naš portal i ocenjuje da je to nepojmljivo i neprihvatljivo.

Doktoru Deliću sve to deluje toliko nerealno da je čak i posumnjao u verodostojnost svih snimaka i objava koje su se pojavile na društvenim mrežama.

“To je za Riplija, za ‘verovali ili ne’. Ne mogu da prihvatim da je to istina. U ovoj situaciji da neko tako nešto uradi i da dobije dozvolu, to je medicinski potpuno nepojmljivo, neprihvatljivo i pogrešno. Platićemo debelu cenu zbog toga, moj mozak to ne može da shvati i prihvati”, šokiran je Delić.

On ističe da epidemiolozi moraju da istaknu jasan stav i da ne odstupaju od njega.

Ovde se radi o krajnje ozbiljnoj bolesti koja donosi smrtne ishode, koja donosi teške posledice. To se ne može uporediti ni sa jednim drugim prioritetom. Ja stvarno ne znam šta je važnije od zdravlja. Odjednom zdravlje ima sekundarni ili tercijarni značaj”, primećuje Delić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar