Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Jaka kiša nekoliko sati pada u Čačku, a na ulicama su se formirala mala 'mora' bara.

U gradu pored Morave saobraćaj se odvija usporenim intenzitetom, a kako javljaju naši čitaoci, najkritičnije situacije su u Atenici i Ljubiću.

Prema rečima Aleksandra Sretenovića kej za sada nije poplavljen, ali, ako se nastave velike padavine i to naselje bi moglo biti ugroženo.

„I pored toga što je kanal, o kome pričamo godinama unazad u fazi rekonstrukcije, svi divlji priključci nisu uklonjeni“, kaže on za Nova.rs.

Aleksandar Sretenović pita nadležne da li su interesi pojedinaca iznad Ustavnog prava građana na zdrav život i sredinu u kojoj bitišu.

„Da li čačanska Gradska uprava ima snage da se izbori sa njima, jer mi nećemo zbog njih da trpimo i živimo u nehigijenskim uslovima, da ne kažem u smradu“, zaključio je Sretenović.

I poljoprivrednici nisu ni malo oduševljeni padavinama.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Ne možemo da izvadimo krompir, juče smo kupili ceo dan, ruke su nam bile u blatu. Ovo danas sa kišom je prevršilo svaku meru. Imam oko hektar krompira i bojim se da će satruliti“, kaže za naš portal poodica Jakovljević iz Baluge.

U pojedinim golijskim selima nema struje, a na području Čačka za sada nisu prijavljeni prekidi na elektro mreži.

„Sutra će struja biti isključena u Miokovcima od devet časova do 13.30 sati radi redovnih radova na dalekovodima, ali u slučaju da ne bude kiše. U protivnom njih ćemo odložiti kada bude lepo vreme“, kažu za Nova.rs u dispečerskoj službi Elektroditribucije.

Iz Policijske uprave Čačak apeluju na vozače da prilagode vožnju uslovima puta.

„Molimo ih da brzinu prilagode stanju saobraćajnica kako ne bi ugrožavali svoju, a ni bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, odnosno pešaka“, poručuju iz saobraćajne policije.

BONUS VIDEO – Novi deo aerodroma u Beogradu prokišnjava na dva mesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar