Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevački vrtić "Bambi", čija rekonstrukcija je počela u avgustu 2018. godine, a kraj radova najavljen za februar sledeće, konačno je renoviran, a rok probijen za pune dve godine. U ovo "istorijsko" renoviranje objekta od 1.700 kvadrata uloženo je skoro milion evra, a gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić danas je pred novinarima rekao da će "u redovnom postupku biti procesuiran krivac" koji je odgovoran za ovoliko kašnjenje sa izvođenjem radova.

Ko je tačno kriv što su zbog probijenih rokova roditelji dve godine decu, upisanu u „Bambi“, morali da vode u druge vrtiće, gradonačelnik nije precizno odgovorio, već samo nagovestio da će „tražiti svu odgovornost“’, bilo da krivac dolazi iz redova gradskih zvaničnika ili iz sveta biznisa.

On je saglasan da je kašnjenje od dve godine za završetak radova „nedopustivo“ i podvukao da „apsolutno niko neće biti zaštićen“.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Radove na renoviranju vrtića u centru Kragujevca od samog početka pratili su problemi, a prema ranijim izjavama gradskih zvaničnika, radovi su prekinuti jer se izvođač „nije ponašao u skladu sa dobrom građevinskom praksom“.

Sa tim izvođačem („Sloga Construction“ doo iz Kragujevca) u međuvremenu je raskinut ugovor, a u julu prošle godine izabran je novi („Elkoms“ doo iz Beograda) koji je i završio radove.

Inače, rekonstrukcija vrtića je urađena u okviru vladinih mera populacione politike, a nosilac projekta je Ministarstvo privrede, dok se Kragujevac u ovom poslu pojavljuje kao suinvestitor radova.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Nikola Dašić je prilikom simbolične predaje klučeva direktorki Predškolske ustanove izjavio da je grad u renoviranje objekta uložio 81 milion dinara, a Ministarstvo privrede učestvovalo sa 39 miliona.

On je istakao i da će se ubuduće, kako je rekao, „svim silama“ truditi da se ne ponovi kašnjenje u radovima prilikom sličnih rekonstrukcija i najavio da će takve stvari preduprediti .

Šta je sve renovirano za million evra

Centralni gradski vrtić renoviran je „od poda do plafona“ , uz pojašnjenje da je u objektu sve zamenjeno i postavljeno novo, od stolarije, elektro i vodovodne mreže, do centralizovane klime, protivpožarnih alarma i interfona.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Rekonstrukcija objekta podrazumevala je tri celine, odnosno, renoviranje vrtića, administrativnih prostorija uprave predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ i centralne kuhinje u kojoj se priprema hrana za oko 1.800 dece. Kuhinja je renovirana po najsavremenijim standardima i usklađena je sa HACCP sistemom.

Međutim, iako je danas gradonačelnik simbolično predao ključeve direktorki, najavljeno je da će vrata vrtića za decu biti otvorena tek 22. februara, a centralna kuhinja počeće da radi početkom marta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar