Foto:Nova.rs

Vlada Srbije usvojila je danas zaključak o uspostavljanju privremenog projekta - Kartica pogodnosti "Za naše heroje" za zaposlene, radno angažovane i volontere u kovid-19 sistemu, kojima su omogućene odgovarajuće olakšice zbog otežanih uslova života i rada tokom pandemije.

Uvođenjem te kartice biće moguće ostvariti pogodnosti prilikom plaćanja roba i usluga kod privrednih društava, pravnih lica, preduzetnika, ustanova i partnerskih kompanija sa kojima će biti potpisan protokol o saradnji, saopšteno je iz Vlade.

Pored toga, nosioci kartice imaće i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite.

Kartica će biti personalizovana i moći će da se koriste na celoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika.

Program podrške „Za naše heroje“ realizuje se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Mere i aktivnosti vezane za karticu pogodnosti biće privremenog karaktera, odnosno oročene su trajanjem pandemije bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Vlada Srbije pozvala je sve zainteresovane da se kao partneri uključe u program „Za naše heroje“ kako bi se zdravstvenim radnicima i svima koji su angažovani u kovid-19 sistemu iskazalo poštovanje i zahvalnost za njihovu svakodnevnu posvećenost očuvanju zdravlja i života građana.