Pijaca Zeleni venac
Pijaca Zeleni venac Foto:Dimitrije Petrović/Nova.rs

Istraživanje Danasa pokazalo je, što predstavlja možda malo iznenađenje, da su pijace u Zrenjaninu i Užicu skuplje od tržnica u Beogradu i Novom Sadu.

Nasumičan izbor sezonskih proizvoda, međutim, pokazuje da u gotovo svim anketiranim gradovima, ukoliko krenete u nedeljnu pijačnu nabavku, morate da pripremite između 2.000 i 3.000 dinara.

Pri tome, računica je pravljena sa najnižim cenama što znači da ukoliko želite da kupite kvalitetnije, samim tim i skuplje proizvode, morali biste da izdvojite znatno veću sumu.

Ono što su novinari Danasa zabeležili jesu izjave prodavaca da im je promet opao ali i da smatraju da je poskupljenje većine proizvoda neminovno.

Prodavci na subotičkoj Mlečnoj pijaci kažu da cene osnovnih namirnica koje se trenutno prodaju na tezgama variraju i da zavise od trenutne ponude i potražnje.

Većina kupaca prodaje domaće proizvodi, ali ima i onih koji su se orijentisali samo na uvoznu robu koja je nešto skuplja, a ima i onih koji delom prodaju domaće i delom uvozno voće i povrće.

Veliki broj prodavaca se žali da tokom nedelje imaju veoma slab promet, u odnosu na dane vikenda kada je pijaca obično puna kupaca.

Kolike su cene i na drugim pijacama čitajte na Danas.rs.

Bonus video: Prva pijaca na beogradskoj kaldrmi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar