Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Epidemiološka situacija u pojedinim gradovima, poput Kraljeva, značajno se poboljšala a opadajući trend broja zaraženih od koronavirusa u Srbiji nastavlja se i danas.

Prema poslednjim podacima objavljenim u 15 sati, u prestonici je na koronavirus pozitivno 1.065 građana, što je za 63 više nego što smo imali juče. Iako je današnji broj zaraženih nešto veći nego juče, poslednjih dana se oseća opadajući trend u glavnom gradu.

Situacija u Novom Sadu, koji danas beleži 213 zaražeih, takođe je u osetnom padu imajući u vidu da su jučerašnji rezultati pokazali 282 zaraženih.

Odmah iza Novog Sada, prema broju obolelih, nalaze se Kragujevac sa 129 i Niš sa 127 obolelih, dok je u Zrenjaninu pozitivnih na test na korona virus bilo 101.

U Kraljevu je zabeleženo 99 slučajeva zaraze u poslednjih 24 sata, dok je u Užicu bilo njih 83, a u Šapcu 73.

Valjevo sa 69 zaraženih, Pančevo sa 59, Subotica sa 55 i Smederevo sa 53 nalaze se pri dnu ove neslavne liste, dok je u svim drugim gradovima bilo manje od 50 slučajeva zaraze.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.068 osoba, njih 3.534 je pozitivno, dok su nažalost 54 osobe preminule.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“ na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 314 pacijenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare