Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Danas je u Batajnici otvorena nova kovid bolnica čija je gradnja počela u avgustu. Ova zdravstvena ustanova bi, prema najavi, trebalo da ima 930 kreveta, od čega 680 postelja u poluintenzivnoj nezi, a ostatak u intenzivnoj nezi. Kako ovaj prostor izgleda zabeležili su reporteri Nova.rs na licu mesta.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Premijeka Ana Brnabić je na otvaranju nove kovid bolnice u Batajnici rekla da u poređenju sa najvećim brojem bolnica, ova u Batajnici zaista jeste svemirski brod.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod“, rekla je Brnabić.

Dodala je da ovu bolnicu dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih koronavirusom.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na otvaranju rekao da bi u novoj bolnici trebalo da bude zaposleno oko 1.500 radnika, te da će se taj broj popunjavati, kada se budu popunjavali kreveti.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Najveći broj radnika dolazi iz Kliničkog centra Srbije u Batajnicu, a zatim iz svih bolnica širom Srbije”, rekao je Lončar.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Naveo je da već danas radi skener, rendgen, ultrazvuk, svi respiratori i najavio da će ova bolnica već od popodneva početi da prima prve pacijente.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare