Foto: Shutterstock/bibiphoto

Zvanični rezultati raspodele đaka po srednjim školama i svim obrazovnim profilima biće objavljeni sutra do 8 časova, a istog dana planirano je i objavljivanje preostalih slobodnih mesta u srednjim školama. Pripremili smo vam kratko uputsvo za snalaženje u tabelama i linkovima, kako biste brzo saznali koju školu će uspeti da upiše vaše dete.

Kako biste proverili koju školu i smer je upisalo vaše detet prvo što treba da uradite je da pristupite sajtu Ministarstva prosvete, tj. delu za unos jedinstvene šifre učenika. Stranici pristupite

Unesite svoju šifru. Ukoliko ste pravilno uneli šifru, otvoriće vam se stranica na kojoj se nalaze podaci o bodovima ostvarenim u toku školovanja, bodovi ostvareni kroz nagrade na takmičenjima i bodovi osvojeni na završnom ispitu.U donjem delu tabele nalazi se deo za iskazane želje učenika u prvom i eventualno drugom krugu. Pored svakog kruga nalazi se link „vidi“ gde možete pogledati vašu listu.Na vrhu stranice nalazi se informacija o statusu učenika. Ukoliko učenik nije raspoređen ili još uvek nije objavljen redosled kandidata za upis u srednju školu, pisaće „Neraspoređen“.

Nakon objave rasporeda učenika, u tom odeljku bi trebalo da piše ime škole i obrazovnog profila za koji je učenik imao dovoljno bodova, a nalazi se na najvišem mestu na listi želja koju je predao.

Nakon rasporeda učenika po srednjim školama, sledi prvi upisni rok koji će se održati 12. i 13. jula 2021. godine. Svi učenici koji ostanu neraspoređeni dobiće šansu za upis u drugom upisnom roku – 16. jula, kada će se popunjavati preostala slobodna mesta u svim srednjim školama. Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama, 11.07. do 8 časova.

Svi važni datumi i satnice

Objavljivanje preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu – nedelja, 11.07.2021.

Upis učenika u srednje škole – prvi upisni krug – ponedeljak i utorak 12. i 13.07. (08.00-15.00 časova).

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug, ponedeljak, 12.07.2021. 08.00-15.00 časova.

Objavljivanje preostalih slobodnih mesta posle drugog upisnog kruga, sreda, 14.07.2021. do 8 časova.

Objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama u drugom upisnom krugu subota, 14.07. do 24.00 časa.

Upis učenika u srednje škole – drugi upisni krug, 16.07.2021.(08.00-15.00 časova)

Proveru podataka o učeniku možete izvršiti na http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna

Nakon toga, u periodu od 12. do 18. jula učenici će podnositi prijave za upis u srednje škole, a 12. jula će biti i popunjavanje i predaja lista želja za drugi upisni rok.

Već 14. jula biće objavljeni rezultati konačnog rasporeda učenika po srednjim školama u drugom upisnom roku, kao i koliko je preostalo slobodnih mesta nakon ovog upisnog roka.

Kada je reč o prijemnom ispitu za drugi upisni rok, on će biti realizovan od 18-20. avgusta, a već 23. avgusta će biti konačni rezultati ispita, nakon ćega će biti organizovan upis.

Proteklih godina, među budućim srednjoškolcima, najpopularnije su bile gimnazije, medicinske škole, kao i IT smerovi.

U Ministarstvu prosvete za Nova.rs je rečeno da će nakon objave zvanične raspodele kandidata i broja slobodnih mesta biti poznato koje škole i smerovi su ove godihne bilin najpopularniji.

Bonus video: Dan koji je odredio sudbinu Jugoslavije

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar