Foto: Crveni krst Kragujevac

Učenici Poljoprivredno veterinarske škole iz Rekovca, iz svoje školske zadruge donirali su 1.300 kilograma krompira kragujevačkom Crvenom krstu za potrebe narodne kuhinje. Ovaj plemeniti gest srednjoškolaca, u Crvenom krstu dočekali su uz veliku zahvalnost i najavili da će deo donacije preusmeriti socijalno ugroženim porodicama.

Na velikoj školskoj ekonomiji učenici Poljoprivredno veterinarske škole, posle nastave obrađuju zemlju i proizvode namirnice koje se koriste u učeničkom domu za ishranu, a višak doniraju i plasiraju u komercijalne svrhe.

Ovoga puta više od jedne tone krompira poklonili su Crvenom krstu za pripremu obroka u narodnoj kuhinji.

Foto: Crveni krst Kragujevac

Iz Crvenog krsta su poručili da će deo doniranog krompira dobiti 350 ugroženih porodica, dok će ostatak iskoristiti za narodnu kuhinju, u kojoj kuvane obroke dobija više od 500 porodica, među kojima je 300 dece.

U ovoj humanitarnoj organzaciji za Nova.rs su izjavili i da za najmlađe korisnike narodne kuhinje pripremaju novogodišnje paketiće. Do sada su od jednog anonimnog darodavca dobili 12 paketa slatkiša, pa pozivaju pojedince i organizacije da podrže ovu akciju, kako bi do novogodišnjih praznika pripremili poklone za svu decu.

BONUS VIDEO: Topli obrok u Narodnoj kuhinji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar