Milun Todorović i bazen Foto:GU/Ljubica Sokić/Nova.rs

Zatvoreni bazen biće otvoren na Dan grada 2021.godine obećao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović još 17. decembra gostujući na lokalnoj televiziji Lav. Međutim, ono se, kao što vidimo nije obistinilo.

Novi datum kada grad pored Morave treba da dobije ovaj, kako je je najavio, velelepni objekat je za Dan grada 2022.godine, ali, po svemu sudeći, ni taj rok neće biti ispoštovan jer nije ni počela gradnja.

Prvi čovek grada Čačka dao je novo obećanje – gradnja zatvorenog bazena počeće sledeće godine.

„Planskim aktima iz 2018.godine zatvoreni olimpijski bazen planiran je na lokaciji preko puta Agronomskog fakulteta, OŠ „Vuk Karadžić“ i Tehničke škole. U međuvremenu smo rešili imovinsko pravne odnose sa tri fizička lica i sa državom, jer smo morali da pribavimo deo zemljišta koje je koristio Institut za voćarstvo“, naveo je on.

To smo sve završili i raspisali smo javnu nabavku za idejni projekat, dodao je Todorović.

„Na proleće nas očekuje izrada glavnog projekta i tada ćemo krenuti sa izgradnjom zatvorenog bazena u Čačku. Za godinu i po dana imaćemo jedan od najlepših bazena u Srbiji“ , najavio je još jednom Todorović.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovim rečima, bazen će biti veći u odnosu na prvobitno planiranih 7.000m2. Kako je rekao imaće oko 10.000 m2 i to sa novim sadržajima za mališane, kao što su brčkališta, mogućnost skokova u vodu, ronjenje na dah, kao i razni drugi sadržaji.

Građani Čačka su i ovog puta dobili maketu.

„To je velika sramota, a najviše za Srpsku naprednu stranku. Kao što njegov predsednik Aleksandar Vučić ne ispunjava ni jedno jedino obećanje, nije ni čudo što gradonačeknik isto to čini. Obzirom da mnogo manji gradovi imaju zatvorene bazene, to je zaista velika bruka za Čačak. Teško da ćemo za vreme njegovog mandata to i dočekati“, kaže Violeta Marković za Nova.rs.

Ni žitelji grada pored Morave se ne nadaju zatvorenom bazenu. Oni podsećaju da je to, samo jedno, od mnogobrojnih obećanja gradonačelnika Čačka koje nije ispunio.

„Zatvoreni bazen je političko obećanje, koje, kao keca iz rukava gradonačelnik Čačka iz redova SNS Milun Todorović, vadi svaki put kad oseti da mu rejting, koji je na rekordnom niskom nivou, opada. Sad je 2022. a od bazena ni traga ni glasa, jedini „zatvoreni bazen“ je onaj otvoreni koji je zbog godišnjeg doba zatvoren. Bazen je planiran da se pravi na njivi iza Instituta za voćarstvo i pompezno je predstavljen njegov projekat, pa čak i maketa, ali dalje od toga sa realizacijom se nije otišlo, jedino može maketa da se napuni vodom pa da se kupaju ribice“, kaže Pavle Jelesijević.

Čudi ga što još nije postavljen kamen temeljac za izgradnju bazena.

„Možda obećaju i najveći vodeni tobogan na svetu, olimpijske skakaonice, utrenirane delfine koji izvode akrobacije, besplatne karte za decu, penzionere i socijalno ugrožene ili onoliko koliko im god mašta dozvoljava. Ali to je to, obećati ne košta ništa, bitno je držati narod u iluziji dok je njima to potrebno. Zatvoreni bazen ostaje samo pusto obećanje kojim se prikupljaju jeftini politički poeni u režiji SNS“, zaključio je Jelesijević za naš portal.

BONUS VIDEO Momirović obećao most, a on sve više tone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar