Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Pacovi nam šetaju ulicom kao da su na korzou, a kod nekih komšija su ušle u kuće i pomoćne prostorije i napravile ogromnu štetu, kaže za Nova.rs Sloba Stojanović koja živi nadomak centra Čačka.

Prema njenim rečima, sve se to dešava zbog komšije Radomira Radojičića koji u svoje dvorište, koje se nalazi pored njenog, dovlači sve i svašta, od starih i buđavih daski do tepiha, otpadaka od metala i raznih drugih stvari koji bi trebalo da završe na deponiji.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Ovo je stvarno bruka i sramota. Molili smo ga bezbroj puta da to ne čini, a sutra ćemo da ga prijavimo. Imamo veliki ekološki problem zbog njega“, navodi naša sagovornica.

Prema njenim rečima, jednoj od njenih komšinica je pacov ušao u dnevnu sobu i jedva ga je isterala.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Drugoj se pojavio u kupatilu, a trećoj u garaži gde je pojeo i oštetio džak oraha i napravio lom. Ove opasne životinje šetaju po ulici kao da su na korzou“, objašnjava Stojanović.

Ona napominje da komšija Radomir živi sa sinom koji je divno stvorenje, ali ni on ne može da mu stane na put da ne dovlači u njihovo dvorište otpadni materijal i lom.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Iskreno da vam kažem mi smo i zdravstveno ugroženi. Glodari izazivaju razne bolesti, bojim se dobićemo kugu, neku groznicu, a znate da su pacovi skloni ujedanju. Čak i njihov trag ili kontakt sa izmetom ili udisanje prašine može biti koban, naročito imajući u vidu da u ulici ima i dece“, objašnjava Stojanović.

I njene komšije su istog stava kao i naša sagovornica. Navode da im deca prolaze ulicom, dolaze unučići i dodaju da ne znaju kako da izađu na kraj sa Radomirom.

„Ovo je stvarno nečuveno. Da li je moguće da u 21. veku živimo pored deponije. Radomirov sin je više puta uklanjao sav taj lom, ali ne vredi. On skloni i posle nekoliko dana isto. Napravi se nova deponija“, objašnjavaju komšije.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rsS toga će Stojanović ponovo otići u inspekcijske službe, gde su joj prvi put dali mejl da ga prijavi, kako bi pokušali da stanu na kraj ovoj ekološkoj i mogućoj zdravstvenoj katastrofi.

„Ne želim da prognoziram u kakvom je stanju komšija, ali moram da zamolim nadležne da reaguju. Čim može da popravlja odžake, prepokriva kuće verujem da može da mu se stane na kraj i sa ovakvim postupcima iako je u starijem dobu“, zaključila je Stojanović.

BONUS VIDEO: Pacovi u hrani za robove iz Linglonga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare