Judita Popović / Foto: Medija centar Beograd

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović izjavila je danas su rijaliti programi doprineli devastiranju društva, ali i da je problem mnogo kompleksniji od problema postojanja rijaliti programa.

Ona je lično, kaže, protiv emitovanja te vrste programa u toku dana i dodaje da se sadržaj rijalitija mora izmestiti u noćne sate kako bi deca bila bezbedna u pogledu tog sadržaja.

Popović ističe da nasilja ima svuda, u medijima i na ulicama, u školama, porodicama, što znači da je, kako kaže, društvo Srbije u ozbiljnim problemima i da se radi o, “traumatizovanom društvu koje nije prevazišlo devedeste i sve ratne sankcije”.

„Mediji su poštovali ali to je najmanje bitno, bitno je to da su mediji i dalje isti mediji koji su bili i pre dana žalosti i da, ukoliko prođe nekoliko dana, nekoliko meseci, koliko god vremena da prođe, to će biti isti mediji, sa istim zadatkom, isto izmanipulisani, isto programirani, i ukoliko REM i dalje bude reagovao kao do sada, odnosno ne reagovao, na nepoštovanje zakona od strane tih televizija i pružalaca medijskih usluga, ništa se neće promeniti i sve će se nastaviti po starom,“ zaključila je ona.

Smatra da je odgovornost rijaliti programa u devastiranju kompletnog društva, njegovoj primitivizaciji, dovođenja do niskog nivoa kulturnog obrasca koji se emituje kroz rijalitije i ostale emisije tog tipa.

***

BONUS VIDEO: Veliki protest protiv nasilja u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar