Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor kancelarije za IT i e-Upravu Mihailo Jovanović izjavio je danas da je uprava uvela dve nove usluge - za one koji su propustili termin za prvu ili drugu dozu vakcine i izdavanje potvrde o vakcinisanju.

„Jedna se odnosi na one koji su propustili prvu ili drugu dozu vakcine – dovoljno je da popune podatke i da navedu termin na portalu E-uprave. Druga je izdavanje potvrda o vakcinisanju“, rekao je Jovanović za tv Prva i naveo da je dovoljno da građani kažu kada su spremni da dođu na vakcinaciju.

Prema njegovim rečima, usluge su uvedene kada je primećeno da su građani propustili prvi termin i kako bi građani rekli kada mogu da dođu.

„Kada smo videli da su građani propustili prvi termin, jer su neki od njih upravo se zarazili korona virusom, uveli smo ovu uslugu. Zato je bitno da nam kažu kada su spremni da dođu u svoj termin, zato smo pokrenuli ovu uslugu da mogu da kažu sada sam spreman za svoj prvi ili drugi termin“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je prijava građana i dalje velika i da se uprava približila broju od 1.500.000 prijavljenih preko e-uprave.

„I dalje pozivamo po prioritetnim grupama. Najpre stariji od 75 godina i oni od 65 do 74 i oni se pozivaju veoma brzo, nekoliko dana po islkazivanju interesovanja za vakcinaciju“, rekao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar