Auto-put Miloš Veliki Foto:Nova.rs

Sneg koji je jutros pao širom naše zemlje napravio je pravi haos na putevima. Ljudi su zavejani, automobili stoje u kolanama, a haosa nisu lišeni ni autoputevi koji bi po pravilu trebalo da budu najprohodniji u zemlji.

Putevi širom Srbije od jutros su zajevani, saobraćaj je otežan, a hiljade građana Zlatiborskog okruga nema ni struju. Apokaliptična scena zabeležena je i na autoputu „Miloš Veliki“, gde još ne prolaze mašine za čiščenje snega, a saobraćaj je znatno opterećen.

Kamere našeg portala zabeležile su da se jedan automobil praktično okrenuo na putu, ali na svu sreću nije bilo povređenih. Automobili mile u oba pravca, ali za sada prema izjavama zvaničnika nema razloga za brigu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za da su službe potpuno spremne za sneg, da je na raspolaganju 90 velikih kamiona, 20 manjih i 15 utovarnih mašina.

„Na ulicama imamo 110 kamiona, imamo dovoljnu količinu soli, kamenog agregata, kalcijum florida. Čistimo 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta, i one moraju da budu čiste četiri sata posle prestanka padavina, to su ulice gde ide javni prevoz. Čistimo i oko 500 kilometara ulica drugog prioriteta koje moraju da budu čiste 48 sati od prestanka padavina“, naveo je Vesić za RTS.

Za sada ne deluje da je grad spremno dočekao sneg koji je pao ovog jutra, a realnost sa prozora oštro demantuje zvaničnike da je sve u redu.

Bonus video: Prvi sneg Šumice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare