Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Budžet za narednu, 2022. godinu, pokazao je da aktuelna gradska uprava nema niti volje, niti ideje za rešavanje ključnih problema srpske prestonice, poručio je direktor CLS Nikola Jovanović.

„Današnji sistem troši 31 milijardu dinara godišnje na gradski prevoz, a svedoci smo sve lošije saobraćajne situacije. Gradska uprava ne može ni da identifikuje zagađivače, a kamoli da reši problem zagađenja vazduha u Beogradu“, rekao je Jovanović.

Javna komunalna preduzeća imaju ogromne dugove prema dobavljačima, konstantno primaju direktne subvencije od Grada i Republike, i predstavljaju ogroman izvor kriminala i korupcije.

„Gradski činovnici su demotivisani i rezignirani, jer vide da se odluke o Beogradu donose u neformalnima centrima moći. Beogradski univerzitet, stručne organizacije i udruženja građana su isključeni iz procesa donošenja odluka“, naveo je Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu će krajem januara predstaviti 10 ključnih mera za unapređenje života i funkcionisanja u prestonici, kao i izložiti viziju Beograda u neposrednoj budućnosti kao ekonomske, trgovačke, kulturne i prosvetne žile kucavice ovog dela Evrope, najavio je Jovanović.

Bonus video: Budžet pun rupa ili razvojni?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar