Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović ocenio je da je ogromna šteta što beogradska vlast odustaje od proširenja Bulevara kralja Aleksandra do Ustaničke ulice.

„Ogromna je šteta i veliko razočarenje što gradska vlast odustaje od širenja Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do Ustaničke, koju građani Zvezdare, pa i Grocke čekaju već decenijama“, rekao je on.

Jovanović je ocenio da je taj deo bulevara je poznat kao usko grlo i zona sa velikim brojem saobraćajnih nesreća, pa je u svim urbanističkim planovima stajalo da ga treba proširiti na dve plus dve trake, sa tramvajskom bašticom u sredini.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekonstrukcija u postojećem profilu samo je ‘šminkanje mrtvaca’, pa Centar za lokalnu samoupravu insistira da se on proširi, u prvoj fazi do Ustaničke, a onda i dalje“, rekao je on.

Dodao je da su dobijene brojne poruke građana sa zahtevom da se radi proširenje kako je oduvek bilo predviđeno, te da je sramota da u godini kada Beograd ima „rekordni budžet“, ne može da se uradi jedno celovito rešenje.

BONUS VIDEO Nikola Jovanović CENTAR ZA LOKALNU SAMOUPRAVU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar