Jovana Polić i Svetlana Ceca Ražnatović
Jovana Polić i Svetlana Ceca Ražnatović Foto: N1/Goran Srdanov/Nova.rs

Tri dana nakon emitovanja emisije "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" video koji je imao pola miliona pregleda na Jutjub kanalu N1 televizije je uklonjen na zahtev korisnika "Ceca Music" zbog navodnog kršenja autorskih prava. Jovana Polić iz video produkcije JSP, koja je ujedno i jedna od autorki emisije, izjavila je za Nova.rs da će video biti vraćen na Jutjub kanal televizije N1, te da je ovo jedan u nizu pokušaja Svetlane Cece Ražnatović da "svoju neestradnu prošlost gurne pod tepih".

„Istina je da jeste pušteno nekoliko pesama, odnosno citata iz Cecinih pesama, inesarata, kako god. Zakon to prepoznaje kao citat, a kada kažem zakon mislim na zakon o autorskim i srodnim pravim. Zakon definiše pod kojim je uslovima je dozvoljeno da se ti citati koriste. Svaki stav tog člana zakona na koji se pozivamo jeste ispoštovan i ne postoji prepreka da mi objavimo tako nešto. Ako vi branite da se tako nešto objavi, znači da ukidate pravo na informisanje, pravo na slobodu govora i kršite ve druge demokratske principe“, rekla je Polić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Emisija je ukinuta sa Jutjub kanala N1 gde se i nalazila. Uklonjena je na zahtev Jutjub kanala Ceca Music, što jeste Jutjub kanal čiji je Ceca vlasnik. Ono što zaista želim da istaknem jeste činjenica da nas ovo apsolutno neće ni demoralisati ni zaustaviti na bilo koji način. Neće nas ni uplašiti, kao ni pretnje koje su stizale još kada smo počeli snimanje ove emisije. Prvi put su pokušavali da nas zastraše pretnjom da će nas tužiti, a ovo je samo nastavak pokušaja da se ispod tepiha gurne sva neestradna prošlost ove nazovi dive“, dodala je Polić.

Podsetimo, pre nego što je emisija „Srpska majka“ emitovana, pravni zastupnik Svetlane Cece Ražnatović je najpre redakciji TV N1, a potom i Audio video produkciji JSP uputio zahtev da se ne emituje, poručujući da će u suprotnom „Svetlana Ražnatović biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo“.

U zvaničnom saopštenju za medije, produkcija JSP je navela da je emisiju do sada pogledalo više od pola miliona ljudi.

„Do sada je emisiju “Svetlana Ražnatović: Srpska majka”, u okviru serijala “Junaci doba zlog”, odgledalo gotovo million ljudi, na televiziji N1, Jutjubu i drugim društvenim mrežama. Odgledaće je još milioni, jer nas niko i ništa neće zaustaviti da građanima Srbije, novinarski profesionalno, prezentujemo i biografiju žene koja želi da iz sećanja ovog naroda izbriše sopstvenu neestradnu prošlost“, navodi se u saopštenju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar