Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Privatna arhiva

Srbija se bori sa belom kugom, ipak, nisu retki primeri da žene koje očekuju potomstvo strahuju da će ostati bez posla i nailaze na neljdski tretman svojih nadređenih. Njima je potrebna pravna zaštita i reakcija institucija. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je Beograđanku Jovanu Marković, koja tvrdi da je nakon što je zatrudnela pretrpela pravu torturu poslodavca, da se pritužbom zvanično obrati toj instituciji, kako bi Povereništvo moglo da reaguje.

„U tom slučaju, bićemo u mogućnosti da pokrenemo mehanizme i utvrdimo da li je bilo diskriminacije“, kaže Janković reagujući na isposvest objavljenu na našem portalu.

Ona, ujedno, poziva i sve ostale građane i građanke koji smatraju da su na bilo koji način bili žrtve neravnopravnosti i diskriminacije, da se jave Povereništvu koje je nakon više meseci ponovo u mogućnosti da reaguje i postupa po pritužbama građana.

Naime, Janković je prošle nedelje izabrana za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti u novom, drugom mandatu. Inače, ta institucija je više meseci čekala na izbor poverenika, nakon što je Brankici Janković 27 maja istekao mandat. Z to vreme građani nisu bili u mogućnosti da podnose pritužbe i da dobiju vrstu zaštite i reakcije kakvu sada može da dobije Jovana Marković.

Jovanina priča

Ona je za portal Nova.rs ispričala kako je, nakon što je umalo izgubila bebu, ostala bez dela plate i kako sada očekuje otkaz.

problemi na poslu zbog trudnoće
Foto: Privatna arhiva

“Moji problemi počeli su kada sam se najmanje nadala. Naime, u oktobru sam zatrudnela, ali sam nastavila da radim u kompaniji `Mobilland Exclusive DOO Novi Sad`, gde sam zaposlena od juna ove godine. Bila sam spremna da na poslu budem sve dok to bude moguće. Tako sam 18. oktobra sa koleginicama mukotrpno radila popis od 22 h do šest sati ujutru. Osam dana kasnije doživela sam obilno krvarenje, i to na radnom mestu. Bila sam prestravljena, pogotovo što sam bila sama u prepodnevnoj smeni. Odmah sam obavestila menadžera Bojana Raosavljeva da je reč o užasnoj situaciji, na šta mi je rekao da moram da sačekam da neko dođe da me zameni, pa da tek onda mogu da napustim radno mesto.”

Jovana priča kako je, kad se nakon nekog vremena koleginica konačno pojavila, otišla kod lekara, gde su joj konstatovali dijagnozu – rizik od pobačaja i hematom u materici. Lekari su joj striktno rekli da mora da miruje i pije hormone i da će jedino tako smanjiti šanse za najcrnji ishod.

“Zato sam već u prvom mesecu zbog rizične trudnoće otvorila trudničko bolovanje. I od tada me poslodavac satanizuje”, priča Jovana kako su počeli problemi sa isplatom plate.

Naime, kad je počela da radi u firmi Mobilland Exclusive, kako kaže, dogovor s menadžerom Bojanom Raosavljevim bio je da svima koji počinju da rade u novootvorenoj radnji plata bude 50.000 dinara, ali uz uslov da budu prijavljeni na 33.000 dinara i da im taj deo firma isplaćuje na račun svakog 20. u mesecu za prethodni mesec, a da ostatak od 17.000 dinara bude isplaćivan svakog 10. za prethodni mesec – ili na ruke ili na račun.

“Počeli smo s radom, plata je isplaćivana, s tim što taj prvi deo na koji nismo bili prijavljeni nikada nije isplaćen 10. nego kako kad, ali do kraja meseca bi sve ipak bilo isplaćeno. Ali onda, nakon što sam zatrudnela u oktobru, kada je došao 10. novembar, tj. dan prvog dela plate od 17.000 dinara, na mom računu nije bilo nikakve uplate. Pozvala sam menadžera Bojana, koji je kazao kako je verovatno ostavljena koverta na mom radnom mestu. Zvala sam kolege nekoliko sledećih dana da proverim – ništa. Menadžer Bojan se jako retko javljao na telefon, a kada se napokon javio, govorio je kako ne zna šta se dešava s delom moje plate, da će proveriti, da to zavisi od direktora.”

Na kraju je Jovani kazao kako će taj deo dobiti s drugim delom zarade 20. novembra.

problemi na poslu zbog trudnoćeFoto: Privatna arhiva Jovane Marković

“I onda tog dana – šok, umesto uplate oba dela plate uz, podrazumevano, zakonski umanjenu sumu za pet dana koliko sam bila na bolovanju u oktobru, na račun mi uplaćuju samo 26.000. Pozvala sam menadžera, ali on se ponovo pravio lud.”

Jovana je potom pozvala knjigovođu, od koje je saznala da joj je, kao i obično, odbijeno 7.000 dinara za kredit koji otplaćuje, ali na pitanje gde je još 17.000 dinara – nije imala odgovor.

“Kazala je da to zavisi od direktora i da to on isplaćuje. Onda mi je menadžer rekao da mi je plata umanjena za `manjak`utvrđen na popisu i da je plata svima umanjena za jednak iznos. Rekla sam mu da želim da vidim popisne liste, na šta mi je odgovoreno da nema potrebe za tim, jer `on tako kaže`.”

Poželela je i da zna na koliko delova se taj manjak deli, ali na sve su joj odgovarali da ne znaju.

“Međutim, kada sam kontaktirala druge kolege, koje nisu na bolovanju, rekli su mi da njima nikakav manjak nije pomenut i da je svako dobio celokupnu platu.”

Onda se Jovana ponovo okrenula menadžeru kompanije.

“Kad sam ga suočila sa lažima koje je izneo, rekao mi je da je vlasnik firme Vukašin Katić kazao da je on isplatio sumu po `dogovoru sa mnom`, da bi na kraju otvoreno kazao – mi tebi ne moramo da platimo taj prvi deo plate.”

Kao majka jednog malog i drugog deteta na putu, kao podstanar i kao neko ko nije u mogućnosti da nastavi da radi, mada je imala želju, Jovana sada priznaje da je jako besna, ali i da se boji.

Nije jedina

Jovanin primer nije usamljen. Sećate li se  priče o porodilji koja je sama plaćala doprinose kako bi je poslodavac prijavio, a onda je ipak dobila otkaz. Ta priča je nakon više od godinu dana konačno doživela epilog, pa je, naime, sud doneo odluku da je reč o diskriminaciji, a tužbu je podnela poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Brankica Janković za RTS je izjavila da je raskid radnog odnosa sa trudnom ženom direktna i nedvosmislena diskriminacija na tržištu rada.

„Pored otkaza, videli smo da se radi i o uceni. U pitanju je bio blanko otkaz. Gospođa Pešović je morala sama da uplaćuje doprinose i da vraća novac poslodavcu. Nije bila u mogućnosti da obavlja redovne lekarske preglede iako na to ima pravo. Ovo je direktna diskriminacija na osnovu pola. Samo su žene te koje mogu odsustvoati zbog trudnoće“, kaže Jankovićeva.

Smatra da je prvostepena presuda Višeg suda snažna podrška.“To je ohrabrujuće za našu instituciju i nismo se dvoumili nijednog minuta“, kaže Jankovićeva.

Navodi da je previše poslodavaca koji krše zakon i da presuda šalje poruku da može da se napravi društvo vladavine prava i pravde u kojem se poštuju svi zakoni.

„Jako je dobro što smo dobili na prvom stepenu parnicu. U toku je pisanje odgovora na žalbu. Videćemo šta će odlučiti Apelacioni sud, ali bilo bi dragocena presuda koja bi slala poruku. što i jeste cilj strateških parnica“, objašnjava Jankovićeva.

Ističe da nije ni dobro ni korisno govoriti da sve institucije ne rade svoj posao.

„Mi smo se obratili i pisanim putem PIO fondu i ministarstvu da preduzme mere jer treba izvršiti kontrolu šta se desilo i kako je moguće da jedna institucija može da vas odjavi tek tako unazad godinu dana“, kaže Jankovićeva.

Ističe da će podsetiti i novu ministarku Dariju Kisić Tepavčević da postupak nije završen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)