dijabetes korona
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksandar Milosavljević, lekar internista specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti “Sokobanja”, preminuo je od posledica zaražavanja koronavirusom, potvrđeno je portalu Nova.rs iz ove zdravstvene ustanove.

Našem portalu je rečeno da se Milosavljević duže od dve nedelje lečio od koronavirusa, najpre u bolnici “Sokobanja”, koja je u kovid sistemu, a zatim u specijalnoj bolnici u Kruševcu. 

Milosavljević je sahranjen danas u 58 godini, preminuo je u petak, a iza sebe je ostavio suprugu, dva sina, majku i sestru.

Pročitajte još...

U Srbiji je od početka pandmeije, prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta, od posledica zaraze koronavirusom preminulo 117 medicinara najrazličitijih profila i specijalnosti. Na tom spisku su i lekari u penziji, farmaceuti, zubari, ima ih svih uzrasta, a najmlađi je imao svega 32 godine.

Sindikat lekara i farmaceuta je 15. februara ispred Vlade Srbije održao pomen i podsetio na imena 105 preminulih lekara. U međuvremenu na taj spisak koji pokazuje svu tragediju i užas pandemije dodato je još 11 imena.

Na ovom spisku ima i onih lekara koji su završili radni vek, ali je ogromna većina njih koji su još mnogo toga mogli da pruže pacijentima i medicinskoj nauci. Srbija se već dugo suočava sa deficitom zdravstvenih radnika, a korona je taj problem dodatno apostrifirala i uvećala. Sindikat lekara i farmaceuta kao i udruženje Ujedinjeni protiv kovida traže da se sprovede analiza i utvrde glavni razlozi zbog kojih je Srbija ostala bez više od stotinu medicinara. Zvaničnih odgovora i studije koja bi ponudila odgovore još nema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar