Jergović: Podrška Ani Lalić i njenim kolegama

Društvo 02. apr. 202012:32
Podeli:
Foto: N1/radio slobodna evropa/privatna arhiva

"Ne znam može li Ani Lalić i njezinim kolegama išta značiti moja podrška, ali neka znaju da je imaju", poručio je pisac Miljenko Jergović nakon što je novinarku portala Nova.rs policija privela zbog teksta na našem portalu.

„Jučer je na srpskom portalu Nova objavljen intervju sa mnom. Izvolite intervju na čitanje. Jučer je, zbog izvještavanja o epidemiji, uhapšena novinarka Nove Ana Lalić. Ne znam može li njoj i njezinim kolegama išta značiti moja podrška, ali neka znaju da je imaju. Jedan smo rod i svijet, a ni režimi nam nisu pretjerano različiti”, naveo je pisac Miljenko Jergović na svojoj stranici na Fejsbuku.

Post Miljenka Jergovića na Fejsbuku Foto: Printscreen

 

Novinarki portala nova.rs Ana Lalić je, samo nekoliko sati nakon što je objavljen njen tekst „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“, policija zakucala na vrata, pretresen joj je stan, a ona je privedena i određen joj je pritvor do 48 sati zbog sumnje, kako je rekao njen advokat Srđan Kovačević, da bi mogla da ponovi krivično delo objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede.

Ona je pre toga stigla da napiše odgovor KCV-u, u kome podvlači da su u KCV jedino sami sebi srozali ugled lošim staranjem o osoblju koje je u neposrednom dodiru sa zaraženima.

Ana Lalić puštena je jutros iz pritvora, nakon što je provela noć u ćeliji.

“Nisami ni trenutka zažalila zbog pisanja ovog teksta. Uverena sam da radimo pravu stvar, a to vidim po reakcijama medicinara iz cele Vojvodine nakon što je pušten tekst na portal”, rekla je Ana Lalić nakon puštanja iz pritvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram