Sneg i dalje pada širom Srbije, najviše ga ima na planinama. Na Pešterskoj visoravni snega ima preko pola metra, a u Tutinu pada ledena kiša zbog čega su mnoga seoska domaćinstva ostala bez struje. U opštini Doljevac zbog izlivanja reke proglašena je vanredna situacija.

U opštini Doljevac proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja vodotokova. Iz sela Šainovac evakuisano je 16 meštana koji su smešteni u Doljevcu, prenosi RTS.

Sneg je usporio saobraćaj na autoputu „Miloš Veliki“ na deonici Preljina-Obrenovac i na Divčibarama, gde je visina snežnog pokrivača 30 centimetara.

Pročitajte još:

Zbog snega i klizišta auto-put E-80 kod mesta Crvena Reka u smeru ka Pirotu je jedini neprohodni pravac prvog prioriteta, saopštavaju Putevi Srbije. Na pojedinim planinskim deonicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema.

Kada je reč o Beogradu snega ima između 10 i 15 centimetara a na širem području grada i više.

Prema rečima rukovodioca Zimske službe JKP „Beograd put“ Željka Maravića na rašćišćavanjuse radi već drugu noć neprekidno i do sada nije bilo većih problema.

„Prvo smo uklanjali sneg mašinama a zatim smo posipali puteve. Sneg je težak pa smo uz asistenciju komunalnih službi otklonili grane koje pod težinom snega padaju. Kada se završi prvi prioritet a to je 80 odsto, onda se pristupa i sporednim ulicama. Ne smemo da dozvolimo da ulice pod usponom budu klizave“, rekao je za RTS Maravić.

Na širem području Beograda snežni pokrivač je i duplo veći od centralnih ulica a na raščišćavanju su angažovana 93 tima.

Iako pada susnežica snežnog pokrivača na ulicama Niša i okoline nema.

Putevi su vlažni i moguće je stvaranje leda pri tlu pa je oprez u vožnji neophodan, javlja dopisnica RTS-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar