Jedno odeljenje u Kruševcu i tri u Trsteniku prešla na onlajn nastavu

Društvo 06. sep. 202118:03 > 18:09
Podeli:
Zoom, Zum, škola, onlajn nastava, online nastava
Foto: Shutterstock

Đaci četiri odeljenja iz četiri škole na području Rasinskog okruga danas su prešli na onlajn nastavu, a na takav režim učenja prešao je i deo đaka iz još tri odeljenja u tom Okrugu.

Načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Askoć rekao je agenciji Beta da su na onlajn nastavu prešli đaci jednog odeljenja četvrte godine kruševačke gimnazije, jednog odeljenja druge godine u trsteničkoj gimnaziji i po jednog odeljenja u OŠ „Sveti Savac“ i OŠ „Miodrag Čajetinac Čajka“, takođe u Trsteniku.

Povezane vesti:

„U tim odeljenjima je bilo je po dvoje učenika sa potvrđenim koronavirusom, što znači da su cela odeljenja prešla na onlajn nastavu“, kazao je Asković.

Osim njih, u Rasinskom okrugu je na onlajn nastavi po šestoro đaka u tri odeljenja iz dve škole, a u tim odeljenjima je do sada zabeležen po jedan slučaj infekcije koronavirusom.

Kako je rečeno, radi se o delu đaka iz jednog odeljenja kruševačke Medicinske škole i o đacima iz dva odeljenja trsteničke gimnazije.

U Rasinskom okrugu u pedesetak osnovnih i srednjih škola ima više od 23 hiljade đaka, a prema odluci Ministarstva prosvete na području svih šest loklanih samouprava u tom okrugu nastava je prvog septembra počela prema prvom modelu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar