U poslednja 24 časa još jedna osoba preminula je od posledica koronavirusa, dok je još 99 osoba zaraženo.

Na respiratorima se trenutno nalazi 39 pacijenata.

Testirano je 8.752 uzorka od prethodnog preseka stanja.

Od početka epidemije ukupno je preminulo 716 osoba.

***

„Efekat neće biti pozitivan ukoliko se samo u školi poštuju mere, dok se u estradnim vodama to ne čini“, izjavio je imunolog Srđa Janković i istakao da je u borbi sa koronavirusom važno da svi poštuju mere Krizbog štaba, jer u suprotnom rezultat neće biti pozitivan.

„Ukoliko dođe do pogoršanja situacije, mi onda ne bismo mogli da ocenimo koliko je otvaranje škola tome doprinelo, a koliko su doprinele druge stvari“, smatra dr Janković. Kako naglašava, cilj svih treba da bude da se porast broja zaraženih ne dešava, već da se teži opadajućem trendu.

***

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se zavisno od epidemiološke situacije koja se pažljivo prati, procenjivati da li da se mere „malo opuste“ ako je stabilna, što je posebno važno za ekonomiju, ali da se nešto „zategne“ ako se iskomplikuje i dođe do porasta broja obolelih od koronavirusa.

„Borba protiv korone se nastavlja“, rekla je Brnabić za TV Hepi. Ona je, govoreći o školskoj godini, istakla da su se škole dobro pripremile i da je, koliko se videlo juče, prvog dana nove školske godine, „dobro krenulo“.

***

Odlukom Ministarstva zdravlja Bugarske, od danas za ulazak u tu zemlju nije potreban negativan PCR test na koronavirus za državljane Srbije, Turske, Belorusije i Češke Republike.

***

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovan je 21 pacijent, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji Čačka. U protekla 24 časa, kako se navodi, primljena su tri pacijenta, a otpuštena takođe tri pacijenata.

***

U užičkoj bolnici hospitalizovano je 40 pacijenata za koje se sumnja ili je potvrđeno da su pozitivni na kovid-19, četvoro je na intezivnoj nezi, od kojih nijedan nije priključen na respirator. To je za Tanjug izjavila Danijele Vasiljević iz Zdravstvenog centra Užice, koja ja navela i da su 23 pacijenta iz Doma za stare u Priboju stabilno i van životne opasnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare