Foto:Vesna Lalić

Jedan pacijent iz Niša koji je primljen juče na Infektivnu kliniku jer je kod koga potvrđeno prisustvo koronavirusa, u skladu sa procedurama i pravilima SZO, otpušten je na kućno lečenje gde će biti u kućnoj izolaciji, jer nema nikave simptome, saopštio je Klinički centar u Nišu.

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči petoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa.

„Četvoro pacijenata hospitalizovano je 10. i 11. marta u ranim jutarnjim satima, a dvoje su smešteni juče popodne, ali je u međuvremenu jedan pušten.

„U toku večeri, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, jedan od dvoje primljenih pacijenata tokom jučerašnjeg dana, otpušten je sinoć sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju“, piše u saopštenju Kliničkog centra u Nišu.

Pacijent koji je primljen na Kliniku 10. marta, kako piše u saopštenju, ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitornig njegovog zdravstvenog stanja i preuzimaju se sve neophodne mere lečenja.

Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni 24 sata pod monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.